Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019


OI BΑΣΙΚΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ  ΓΙΑΝΝΗ ΒΡΟΥΤΣΗ

Tις  5  βασικές προτεραιοτητες του υπουργειου Εργασίας περιέγραψε ο νέος  υπουργός Εργασίας  Γιαννης Βρουτσης κατά τη χτεσινή τελετή παράδοσης-παραλαβής  στο υπουργείο Εργασίας.Η  πρώτη απόφαση που θα υπογράψει θα είναι η αύξηση των ελέγχων του ΣΕΠΕ ιδιαίτερα τώρα λόγω τουριστικής περιόδου. 
Ο κ. Βρούτσης αναφέρθηκε στις προτεραιότητες της νέας πολιτικής ηγεσίας που ειναι:
1- Άμεση έκδοση εκκρεμών συντάξεων. Σημειώνοντας ότι με την ψηφιοποίηση την 1η Ιουνίου του 2020 το 34% των συντάξεων θα βγαίνει ψηφιακά. Η πρώτη αφορά τη δρομολόγηση της έκδοσης των εκκρεμών συντάξεων, με στόχο έως την 1η Ιουνίου 2020 το 34% των νέων συντάξεων να εκδίδεται ψηφιακά και μέσα σε μία διετία το ποσοστό να φτάσει το 80%.Με βάση συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, σύμφωνα με τον κ. Βρούτση, θα επιδιωχθεί η αποτελεσματική οργάνωση των υπηρεσιών, η ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων, η εφαρμογή ψηφιακών συστημάτων αποτύπωσης στοιχείων, όπως το ασφαλιστικό βιογραφικό, καθώς και η επαναφορά του λευκού μητρώου των επιχειρήσεων, που θα λειτουργεί ως επιβράβευση των συνεπών εργοδοτών, με εφαρμογή κινήτρων, όπως μείωση των ασφαλιστικών εισφορών.

2- Ολοκλήρωση μεταρρυθμίσεων που ξεκινήσαν πο το 2014 ΗΛΙΟΣ και ΑΤΛΑΣ και το λευκό μητρώο των επιχειρήσεων για να επιβραβεύεται η συνέπεια των εργοδοτών.
3- Τήρηση νομιμότητας εργοδοτών. Κίνητρα επιβράβευσης με μείωση εργοδοτικών εισφορών.
4- Δημόσιοποιηση των εκκαθαριστικων των συντάξεων μετά τον επανυπολογισμό
5- Ελάχιστο Εγγυημένο εισόδημα με διεύρυνση δικαιούχων από ευάλωτες ομάδες
Οπως τόνισε ο νέος υπουργός Εργασίας το ασφαλιστικό σύστημα θα επανέλθει κάτω από το φως του «ΗΛΙΟΣ», που θα αναδείξει όλες τις αλχημείες που έγιναν τα τελευταία χρόνια. Έτσι θα γνωρίζουν όλοι ξανά κάθε μήνα με ακρίβεια ποιο είναι το πλήθος των συνταξιούχων, ποια είναι η μηνιαία δαπάνη και όλα τα άλλα δεδομένα που διαθέτει το σύστημα


Απο την πλευρά της η  κ. Αχτσιόγλου έκανε έναν απολογισμό του έργου του υπουργείου Εργασίας από το 2015 και τόνισε ότι ο ελληνικός λαός έκανε μια επιλογή και είναι σεβαστή. Τόνισε δε ότι "είμαστε περήφανοι για τα μικρά και τα μεγάλα που κάναμε. Δεν λέμε ότι τα κάναμε όλα σωστά, κάθε άλλο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις