Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ  ΕΡΓΑΣΙΑΣ:ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΗΣ  ΝΕΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ

Η τροποποίηση του νόμου Κατρούγκαλου (με το βάρος να πέφτει στην καλύτερη ανταποδοτικότητα των εισφορών)  περιλαμβάνεται στις προτεραιότητες  του υπουργείου Εργασίας όπως καταγράφηκαν  στη χτεσινη συνεδρίαση του υπουργικου συμβουλίου.Οι κατεθύνσεις εχουν ως εξης:

- Ολοκληρωμένο πλέγμα παρεμβάσεων για τη στήριξη της ελληνικής οικογένειας και την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος της χώρας.
-Αναδιάρθρωση ασφαλιστικού/συνταξιοδοτικού συστήματος με την εισαγωγή συστήματος τριών πυλώνων. Σταδιακή μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κύριας σύνταξης από το 20% στο 15% εντός της 4ετίας.
-Συσχέτιση του κατώτατου μισθού με τον ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας.
-Ενίσχυση των ελέγχων του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας με αξιοποίηση σύγχρονων πληροφοριακών συστημάτων και εργαλείων για την αποτελεσματικότερη προστασία των εργαζομένων.
-Διαμόρφωση Λευκού Μητρώου Επιχειρήσεων, που θα επιβραβεύει με χαμηλότερες εισφορές τις επιχειρήσεις που είναι ασφαλιστικά συνεπείς και σέβονται τους εργαζομένους τους και την εργατική νομοθεσία.
-Κίνητρα για επιχειρήσεις που προσφέρουν περισσότερες παροχές στους εργαζομένους τους.
-Αναβάθμιση της ποιότητας, της αποτελεσματικότητας και της αποδοτικότητας του ΟΑΕΔ και αύξηση του προϋπολογισμού κατά € 200 εκ. επιπλέον το χρόνο για τα επιδόματα ανεργίας με επανακαθορισμό των κριτηρίων απονομής.
-Ενίσχυση του θεσμού του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος με αύξησή του στο 1 δισ. ευρώ ετησίως, καλύπτοντας 800.000 συμπολίτες μας.
-Κατάρτιση ενός Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τη στήριξη των ατόμων με αναπηρία.
-Ενδεικτικά συμπεφωνημένα μέτρα της προηγούμενης κυβέρνησης στο πλαίσιο της Ενισχυμένης Εποπτείας από τους Θεσμούς
-Μετατροπή του ΕΦΚΑ σε μοναδικό φορέα παροχής συντάξεων.
-Εφαρμογή του σχεδίου δράσης για την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας.
-Εφαρμογή των τριών πυλώνων του Κοινωνικού Επιδόματος Αλληλεγγύης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις