Παρασκευή 12 Ιουλίου 2019


ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ

Hταν  μία  αναμενόμενη  εκδίκηση της κάλπης.Καταδικάστηκε  η πρωτοφανής αλλαζονεία, το αρειμάνιο ήθος, ο διχαστικός λόγος και η δολιοφθορά των θεσμών .Καταδικάστηκαν τα απύθμενα ψέματα,η ανικανότητα αλλά και η κοροιδία των πολιτών. Ηταν μια κίνηση οργής  και αγανάκτησης από μια συμμαχία των παραγωγικών πολιτών της χώρας, που χρησιμοποιήθηκαν μόνο ως φορολογικά υποζύγια για να εκθρέψουν ένα μηχανισμό επιδομάτων και στήριξης της εκλογικής πελατείας του ΣΥΡΙΖΑ.
Η σημερινή  αντιπολιτευση δεν ηττήθηκε μόνο   για  την αντικοινωνική του πολιτική, την υπερφολόγηση, τα χρέη,τις περικοπής μισθών και συντάξεων αλλα και για τη διάλυση του συστήματος  κοινωνικής  ασφάλισης.Τιμωρήθηκε  για τη συμπεριφορά των στελεχών του.Αλλαζόνες, αυταρχικοί, υπερόπτες.Απόλυτοι και ....φωτεινοι παντογνώστες.  .Θεατές  στις  παραβατικές συμπεριφορές.Αφιλοι , διχαστικοί και και εκδικητικοί.Η  αρχή τους  ήταν ‘πάς μη Συριζαίος  βάρβαρος’.Οι  χαρακτήρες επαιξαν βασικό ρόλο.Και οι χαρακτήρες θα παιξουν ρόλο και στον αχαρο ρόλο της αντιπολίτευσης.
Το ερώτημα  φυσικά  αλλα και η αγωνία που κυριαρχεί τους   σκεπτόμενους  πολιτες , είναι  τα  αποτυπώματα που θα αφήσει ή νέα  κυβέρνηση. Είναι επιτακτική ανάγκη η εφαρμογή γενναίων μεταρρυθμίσεων  και αναπτυξιακών πολιτικών που θα μετατρέψουν την Ελλάδα σε επενδυτικό προορισμό. Χρειάζεται,  άμεση μείωση της φορολογίας στις επιχειρήσεις και μείωση του ΕΝΦΙΑ για τα νοικοκυριά, αλλά και περιορισμός των ασφαλιστικών εισφορών.Απαιτούνται τολμηρές κινήσεις εκσυγχρονισμού του ελληνικού Δημοσίου, ταχεία απονομή της δικαιοσύνης, καλύτερη παιδεία και σύνδεση των πανεπιστημίων με την αγορά εργασίας και την παραγωγή.Η αγωνία ολων είναι τι  θα γίνει με την οικονομική  αφαίμαξη, τους  φόρους , τον ΕΝΦΙΑ, τις συντάξεις,τον αντιασφαλιστικό νόμο Κατρούγκαλου, τα αναδρομικά, την αγορά εργασίας.
Ολα θα κριθούν  από το αποτέλεσμα.Και δεν θα είναι μόνο θέμα πολιτικής.Αλλά πρωτίστως  θέμα συμπεριφοράς και  χαρακτήρων.
HΛΙΑΣ  ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ-ΤΑ ΝΕΑ-11/7/2019

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις