Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2021

 


 

ΠΟΡΤΟ  ΚΑΤΣΙΚΙ

 

Είναι  κάτω

 απ΄ τ΄Αθάνι

και τον κόσμο

 έχει τρελάνει,

χρυσαφένια

 αμμουδιά

που σου παίρνει

 τα μυαλά,

της Λευκάδας

ομορφιά

‘ελα κάνε

 μια βουτιά.

Πόρτο  Κατσίκι

διώξε τη λύπη

άμμος και βράχος

χρώμα σε  πάθος

δεν είσαι μονάχος.

 

Πόρτο Κατσίκι

πελάγους   νύφη

Πόρτο  Κατσίκι

πόσο μου λείπει!

ΗΛ.ΓΕ.

Το φημισμένο Πόρτο Κατσικι(45 χλμ απο την πόλη της Λευκάδας) συγκαταλέγεται στις τρείς κορυφαίες παραλίες του κόσμου και ειναι η καλυτερη στην Ελλάδα.
Η παράδοση αναφέρει οτι η ονομασία Πόρτο Κατσίκι, οφείλεται σε Ιταλούς στρατιώτες που στην προσπάθεια τους να αποφύγουν την θαλασσοταραχή, αγκυροβόλησαν το καΐκι που τους μετέφερε, στο εσωτερικό του βράχου που προστατεύει την αμμουδιά από το βοριά. Βγαίνοντας στην στεριά προσέγγισαν μαντρί που υπήρχε λίγο παραπάνω για να περάσουν το βράδυ και ο βοσκός τους περιποιήθηκε σφάζοντας ένα κατσίκι για να φάνε. Έτσι έβγαλαν την ονομασία χρησιμοποιώντας το “πόρτο” για το χώρο που προστάτεψε το καΐκι τους και το “κατσίκι” που ικανοποίησε την πείνα τους.
Το Conde Nast Traveller έκανε πρόσφατα(2021) ένα αφιέρωμα στις 15 ομορφότερες παραλίες της Ευρώπης. Στη δεύτερη θέση της λίστας βρίσκεται το πανέμορφο Πόρτο Κατσίκι της Λευκάδας, μετά την παραλία Santa Giulia στην Κορσική. Πρόκειται για μία από τις πιο γνωστές παραλίες της Ελλάδας και αποτελεί πόλο έλξης για όσους τυχερούς βρεθούν στο πανέμορφο αυτό Ιόνιο νησί για να απολαύσουν τις μοναδικές παραλίες. Λευκοί κάθετοι βράχοι δημιουργούν ένα επιβλητικό τοπίο, μνημείο της φύσης, που προκαλεί δέος σε όποιον βρεθεί εκεί. Η ξακουστή παραλία στο νότιο άκρο της Λευκάδας, συγκαταλέγεται σε όλα τα άρθρα των περιοδικών ανάμεσα στις πιο όμορφες παραλίες της Μεσογείου
ΦΩΤΟ :ΜΑΡΚΟΣ ΤΡΑΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις