Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021

 

 

 

 

ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΧΡΟΝΟΝΤΟΥΛΑΠΟ

του  ΗΛΙΑ  ΓΕΩΡΓΑΚΗ

Κινούνται στο ίδιο μοτίβο.Της αλλαζονείας.Του ψεύδους και της εξαπάτησης.Με  ανακπλήρωτες υποσχέσεις.Μακρυά  από τις ανάγκες και τις  φωνές    της κοινωνίας.

Πλέον όλοι γνωρίζουν ότι έχουμε   βιώσει την κατάρρευση των πολιτικών μύθων που καλλιέργησε το κόμμα της Αριστεράς τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και τη διάψευση των προσδοκιών μιας μεγάλης μερίδας του ελληνικού λαού, που πίστεψε στις υποσχέσεις του Αλέξη Τσίπρα.

Ποτέ άλλοτε μια κυβέρνηση δεν εξαπάτησε και δεν κορόιδεψε  την κοινωνία και κυρίως  τους συνταξιούχους, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ.Οχι μόνο δεν στήριξε(όπως  υποσχέθηκε) τους απόμαχους της δουλειάς , αλλά τους εξόντωσε με 18  ‘’ψαλίδια’’  σε συντάξεις και εισοδήματα που   επέβαλλε ο νόμος Κατρούγκαλου.Κι αν θυμάστε με αλλεπάλληλα ψέματα  και  δηλώσεις-οπερέτα  -  υποστήριζαν   ότι έγιναν  αυξήσεις στις συντάξεις !!

Μάλιστα ,   εκτός από την ισοπέδωση του  ασφαλιστικού και την  κατάργηση του ΕΚΑΣ στους χαμηλοσυνταξιούχους  , έκοψαν ακομη και τις αναπηρικές συντάξεις.  

Μιλούσαν(προκαλώντας  τη νοημοσύνη μας),   για αυξήσεις  συντάξεων όταν από  τα επίσημα  στοιχεία της Α.Α.Δ.Ε. προέκυπτε  ότι μεταξύ 2014-2017 ο μέσος ορος. των εισοδημάτων των συνταξιούχων μειώθηκε κατά 2,056 ευρω.ή 15,5%, δηλαδή από 13.223 € σε 11.175 ευρω.

Μάλιστα  τελευταία ο κ. ΤσΊπρας,επαναλαμβάνει  υποσχέσεις του…  αέρα Γιατί  όσα  πάλι(ανεκπλήρωτα)  υποσχέθηκε ,δεν τα έπραξε  όταν ήταν 4,5  χρόνια  στην κυβέρνηση?Και που είναι η πρόνοια  για τους συνταξιούχουςτους  οποίους  φτωχοποίησε   μαζι με τους ελευθερους επαγγελματίες, τους  αγρότες  και τους  επιστήμονες???

Και  για να μην ξεχνάμε :Είναι 11 Νοεμβρίου του 2014 και στο Τwitter ο Αλέξης Τσίπρας γράφει: «Η μόνη ρεαλιστική και σωτηρία εναλλακτική πρόταση – έλεγε – είναι η κατάργηση με ένα νόμο και σε ένα άρθρο, όλων των μέτρων λιτότητας».

Προκαλούν ζητώντας  πάλι στη  ψήφο  του λαού, ο οποίος τους  έχει οδηγήσει  δια παντός  στο  χρονοντούλαπο της  ιστορίας.Το ξέρουν αλλά  υποκρίνονται   ψευδόμενοι.Ετσι  έμαθαν.Να  ζούν με  ψέματα!.

 

ΥΓ Και φυσικά ας μην ξεχνάμε τις  δηλώσεις Κατρουγκαλου   στα κανάλια οι οποίες    προκαλούσαν, πάντα, θυμηδία αλλα και αγανάκτηση:.

’’ Mε τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση οι συνταξιούχοι μόνο αυξήσεις μπορούν να περιμένουν στις συντάξεις(10-10-2016).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις