Κυριακή 25 Αυγούστου 2019

ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

Η διαμάχη κυβέρνησης και αντιπολιτευσης για τη διάταξη  που καταργεί τον βάσιμο λόγο απόλυσης(δηλαδή την υποχρέωση του εργοδότη να αναφέρει στο σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» τους λόγους για τους οποίους απέλυσε έναν εργαζόμενο του), φέρνει στην επιφάνεια  την τραγική κατάσταση που επικρατεί στην αγορά εργασίας και δυστυχώς καμία κυβέρνηση δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει.Στον ιδιωτικο τομέα επικρατεί μια εργασιακή ζούγκλα αφου καταγράφεται μια πρωτοφανής εκτόξευση της φθηνής πλήρους απασχόλησης και της γενικευμένης εργασιακής ευελιξίας Τα  επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι  γιγαντώνεται η γενιά των φτωχών εργαζομένων με μισθό 317 ευρώ (καθαρά), δηλαδή χαμηλότερο ακόμη και από το επίδομα ανεργίας (360 ευρώ). . Η παρατεταμένη ύφεση και η υψηλή ανεργία στις συνθήκες βίαιης ανατροπής των εργασιακών σχέσεων που βίωσε η ελληνική οικονομία έχουν μετατρέψει σε ζούγκλα την αγορά εργασίας, με τους εργαζόμενους να φθάνουν στο σημείο να δουλεύουν αδιαμαρτύρητα απλήρωτοι για πολλούς μήνες από φόβο μη χάσουν τη δουλειά τους. Το φαινόμενο με τους απλήρωτους εργαζoμένους παίρνει διαστάσεις επιδημίας ενώ οι ατομικές συμβάσεις είναι πλέον καθεστώς, όπως και η μετατροπή των συμβάσεων πλήρους απασχόλησης σε μερικής. Και ας μην ξεχνάμε ότι η μεγάλη φυγή, νέων κυρίως, Ελλήνων στο εξωτερικό συνεχίζεται .
Την ίδια ώρα, η παγίωση ενός κλίματος απαισιοδοξίας στους εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα, οι «μηδενικές προσδοκίες» για την αύξηση των αποδοχών τους, το μαζικό αίσθημα ανασφάλειας για τη διατήρηση της θέσης δουλειάς τους, με την ποιοτική υποβάθμιση των όρων εργασίας να συνεχίζεται, βρισκονται στην ημερήσια  διάταξη.
Οταν οι γονείς μας, παρά την Κατοχή, τους πολέμους, τον Εμφύλιο και τη φτώχεια κατόρθωσαν - ξεπερνώντας τους εαυτούς τους - να μας παραδώσουν μια Ελλάδα ελεύθερη, δυνατή, με ανάπτυξη και ευκαιρίες απασχόλησης, εμείς παραδίδουμε στα παιδιά μας την Ελλάδα της ανεργίας, της απαξίωσης και της οικονομικής παρακμής. Εχουμε χρέος να αντιδράσουμε. Να αντιδράσουμε και για τη δική μας αξιοπρέπεια.
Γιατι είναι ο μοναδικός βάσιμος λόγος είναι  η αξιοπρέπεια.
ΗΛΙΑΣ  ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ-'ΤΑ ΝΕΑ'

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις