Τετάρτη 8 Μαΐου 2019

ΤΕΧΝΑΣΜΑΤΑ,ΑΛΧΗΜΕΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΨΕΜΑΤΑ
Την ιδια ώρα που η κυβέρνηση προσπαθεί να δημιουργήσει ένα φιλολαίκό- πρόσωπο ενόψει εκλογών , οι πολίτες παρακολουθουν άναυδοι το  μέγεθος του πολιτικού θεατρινισμού, της υποκρισίας και της παραπλάνησης.Ενα κυβερνητικό  σόου   στηνεται με δήθεν παροχές  όταν το μνημόνιο του  ‘’Σύριζα’’  εφερε την φτωχοποίηση της κοινωνίας και την εκρηξη των  χρεών. Πήραν δέκα και επιστρέφουν το ένα.Και νομίζουν ότι μας κοροιδευουν.Και δεν είναι μόνο η υπερφολογήση και τα χαράτσια.Ειναι και τα χρέη των 200 δίς. Ευρω προς την εφορία, τις τράπεζες και τα ασφαλιστικά ταμεία.
Περίπου 4.000.000 πολίτες χρωστάνε περίπου 182 δισ. στην εφορία, άλλα 35 δισ. ευρώ στα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ λίγο ως πολύ οι ίδιοι άνθρωποι έχουν «κόκκινα» δάνεια 88 δισ. ευρώ. Χαρακτηριστικό είναι ότι  μέσα σε ένα έτος οι ληξιπρόθεσμες οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία αυξήθηκαν κατά 3,48 δισ. ευρώ και οι νέοι οφειλέτες κατά 205.756. Ακόμη και τα προσφατα-επίσημα-στοιχεία του ΕΦΚΑ δειχνουν την έκρηξη της φτώχειας.Σε σύνολο των 2,2 εκατ. εργαζομένων σε 274.750 επιχειρήσεις και οικοδομικά έργα της χώρας, σχεδόν ένας στους τρεις, συγκεκριμένα 650.000 εργάζονται σε ευέλικτες θέσεις εργασίας μερικής απασχόλησης και λαμβάνουν μέσο μισθό μόλις 384,22 ευρώ.Σημειώνεται ότι τα στοιχεία αφορούν στον Νοέμβριο του 2018 και αποτελούν την πραγματική εικόνα της αγοράς εργασίας στη χώρα μας, καθώς στηρίζονται στις δηλώσεις που υποβάλλει στον ΕΦΚΑ το σύνολο των επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα για όλους τους εργαζομένους που απασχολούν.
Μάλιστα την ώρα που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να προωθήσει το «πακέτο θετικών μέτρων» με παροχές αλλά και 13η σύνταξη υπό μορφή επιδόματων  περισσότερες από 200.000 αιτήσεις συνταξιοδότησης εκκρεμούν για πάνω από τέσσερα χρόνια!Οι οφειλές για κύριες και επικουρικές συντάξεις προσεγγίζουν τα 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ, δηλαδή όσο είναι το ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος που προβλέπει για το 2019 η κυβέρνηση.Μόνο στον ΕΦΚΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία της αρμόδιας διεύθυνσης, εκκρεμούν 97.337 αιτήσεις. Σε αυτές θα πρέπει να προστεθούν άλλες 25.000 που έχουν υποβληθεί από δημοσίους υπαλλήλους. Στο ΕΤΕΑΕΠ εκκρεμούν τουλάχιστον 96.042 αιτήσεις συνταξιοδότησης. Την ίδια στιγμή, περισσότερα από 2 δισ. χρωστούν οι υπόλοιποι δημόσιοι φορείς σε φορολογούμενους και προμηθευτές.
Και ας μην ξεχνάμε ότι μεγάλες περικοπές σε συντάξεις και επιδόματα ,τα  χαράτσια στους ελευθερους επαγγελματίες-αυτοαπασχολούμενους  αλλα  και τις  αδικίες,   που επέφερε  στους   ασφαλισμένους και συνταξιούχους  ο νόμος Κατρούγκαλου(ν.4387/2016) ο οποίος  συμπληρώνει τρία χρόνια από την εφαρμογή του.Η μείωση των συντάξεων με το νομο Κατρούγκαλου (συνταξεις από το Μαιο του 2016)είναι πλέον στην ημερήσια διάταξη.
Όλα  αυτά δείχνου ότι με  τεχνάσματα, αλχημείες και πρωτοφανή  ψέματα  προσπαθούν να πείσουν τους πολίτες ότι η πολιτική τους είναι επιτυχής Προσπαθούν- αλλα μάταια -να  δημιουργήσουν μια εικονική πραγματικότητα ευφορίας  όταν οι πολίτες βουλιάζουν στην οικονομική εξαθλίωση.Ψέμα στο ψέμα από μία κυβέρνηση η οποία εχει καταρρεύσει στη συνείδηση των ψηφοφόρων.
ΗΛΙΑΣ  ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ-''ΤΑ ΝΕΑ''-8/5/2019

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις