Πέμπτη 16 Μαΐου 2019


ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΨΙΧΟΥΛΑ
‘’Επι ΣΥΡΙΖΑ το μέσο εισόδημα των συνταξιούχων από συντάξεις σταμάτησε να μειώνεται και άρχισε να σημειώνει μικρή αύξηση’’(δελτίο τύπου υπουργείου Εργασίας’’- Μαιος 2019).
Πρώτη φορά Αριστερά και στα τερατώδη  ψέματα  αλλά και στην παραπληροφόρηση.Δεν αντέχουν πλέον σε κριτική, ούτε κάν σε σχόλια, οι ‘συλλεκτικές’ πλέον ανακοινώσεις της πολιτικής ηγεσίας  του υπουργείου Εργασίας περι αυξήσεων στις συντάξεις που υποτιμούν την νοημοσύνη των πάντων.Κάνουν το μαύρο-άσπρο στην αγωνία τους να μείνουν για λίγο καιρό ακόμη στην εξουσία  αγνοώντας την γενική κοινωνική κατακραυγή, την πολιτική τους κατάρρευση αλλα και και την αγανάκτηση των συνταξιούχων τους οποίους οδήγησαν στην φτωχοποίηση. .Μιλανε  για αυξησεις  συντάξεων όταν από  τα επίσημα  στοιχεία της Α.Α.Δ.Ε. προκύπτει ότι μεταξύ 2014-2017 ο μέσος ορος. των εισοδημάτων των συνταξιούχων μειώθηκε κατά 2,056 ευρω.ή 15,5%, δηλαδή από 13.223 € σε 11.175 ευρω.. 
Προχώρησαν ακόμη και σε λαθροχειρία  στο σύστημα “ΗΛΙΟΣ” αφού  αλλοίωσαν τα στοιχεία και φούσκωσαν με αέρα τις τσέπες των συνταξιούχων, για να δείξουν ότι οι συντάξεις αυξήθηκαν.Την ιδια ώρα που βρίσκονται σε εκκρεμότητα  200.000 συντάξεις και εφάπαξ(λόγω της  διάλυσης του ΕΦΚΑ), προκαλεί οργή,αγωνία και σύγχυση  στους συνταξιούχους η καθυστέρηση του υπουργείου Εργασίας στην έκδοση ενημερωτικών σημειωμάτων με τον επανυπολογισμό των συντάξεων .
Αλλά ακόμη και αυτή η περίφημη μισή 13η σύνταξη δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα προεκλογικό επίδομα.Τη θυμήθηκαν  λόγω εκλογών.Πρακτικά, θα καταβληθεί ένα ποσό το οποίο θα κυμανθεί κατά μέσο όρο στα 320-350 ευρώ με ευνοημενους  τους  χαμηλοσυνταξιουχους από τους οποίους όμως ο ΣΥΡΙΖΑ εκοψε το ΕΚΑΣ!
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο συνταξιούχος, που το 2015 ελάμβανε 400 ή 500 ευρώ σύνταξη και θα λάβει από τον κ.Τσίπρα το 2019 επιπλέον 500 ευρώ, είχε για την περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ (2015-2019) απώλειες ύψους 7.464 ευρώ από την αφαίρεση του ΕΚΑΣ! Παράλληλα η καταβολή της   13ης συνταξης σε ετήσια βάση κινείται στα 2,2 δις. ευρω ενώ το  μετρο-προεκλογικό επίδομα που θα δοθεί στις 20 Μαιου  εχει κόστος 830 εκατομ. ετησίως.Μάλιστα ‘’κλέβουν’’ τους διπλοσυνταξιούχους με την καταβολή της μισής  13ης σύνταξης.Κι αυτό  γιατι οι συνταξιούχοι µε δύο ή περισσότερες κύριες συντάξεις θα λάβουν το ποσό της 13ης σύνταξης  που αντιστοιχεί στο άθροισµα των µεικτών κύριων συντάξεων που λαµβάνουν(δηλαδή ενώ παιρνουν δυο διαφορετικές κύριες συντάξεις θα πάρουν ένα πετσοκομενο επίδομα ως 13η σύνταξη.Την ιδια ωρα η κυβέρνηση αφαιρεί στην  ουσία μια συνταξη από την  μείωση του αφορολογήτου το 2020. Ως  γνωστόν  από τον Ιανουάριο του 2020 μειώνεται το αφορολόγητο όριο από τις 8.636 ευρώ στις 5.685 ευρώ (η έκπτωση φόρου μειώνεται από τα 1.900 ευρώ στα 1.250 ευρώ) επιβαρύνοντας εκατομμύρια φορολογουμένους. Κι αυτά  καταγράφονται και τα ζουν στο πετσί τους οι απόμαχοι της δουλειάς, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ  ‘ξεζούμισε’ και τους συνταξιούχους μέσω της υπερφολογόγηση(εφεραν 3 φοροελαφρύνσεις  ενώ εβαλαν 29 νέους φόρους)  αλλα και τις 22 περικοπές που επέβαλλε με το νόμο Κατρούγκαλου ο οποίος αφαιμαξε  10 δίς. ευρώ από ολους τους συνταξιούχους(νέες συντάξεις, επικουρικές, εφάπαξ, μερίσματα κα).
Για να   γίνει κατανοητό το μέγεθος της κοινωνικής αναγλησίας, μιας δήθεν αριστερής κυβέρνησης, αρκεί να αναφερθει ότι εκτός από την κατάργηση του ΕΚΑΣ στους χαμηλοσυνταξιούχους  , εκοψαν ακομη και τις αναπηρικές συντάξεις.Με τον αντιασφαλιστικό νόμο Κατρούγκαλου οι νέοι δικαιούχοι αναπηρίας(από το Μαιο του 2016)ν χάνουν έως και το 1/3 της σύνταξης που θα λάμβαναν με τους όρους που ίσχυαν πριν από τον Μάιο του 2016.
ΗΛΙΑΣ  ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ-ΤΑ ΝΕΑ-16/5/2019

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις