Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019


FAKE NEWS
  ‘’Η αντιπολίτευση έχει ανάγκη τα fake news, για να βάλλει κατά της κυβέρνησης, μαρτυρά την αγωνία της να αποκρύψει από τους πολίτες τόσο το έργο που έχει παραχθεί τα τέσσερα τελευταία χρόνια, όσο και το αντικοινωνικό της σχέδιο’’(Εφη Αχτσιόγλου-υπουργός Εργασίας).
Πρόκειται για μία ακόμη δήλωση κυβερνητικού στελέχους που αποδεικνύει ότι   ζούν σε μία εικονική πραγματικότητα.Σε  απόγνωση .Σε  πορεία  απόδρασης.Το ξέρουν και περιμένουν το μοιραίο.Το  γεγονός ότι εχουν  πάρει διαζύγιο με την κοινωνία  δημιουργεί πανικό.Και οσο περνάει ο καιρός  γιγαντώνεται η οργή των πολιτών για την αδιέξοδη,αντιαναπτυξιακή   και αντιλαική πολιτική της δήθεν αριστερής  κυβέρνησης.
Η υπουργός  Εργασίας  επικαλείται τα  fake news  αποσιωπώντας  τη φτώχεια, την υπερφορολόγηση  ,τα χρέη, την ανεργία αλλά και τον πρωτοφανή εργασιακό μεσαίωνα  που επικρατεί στον ιδιωτικό τομέα οπου ένα εκατομμύριο εργαζόμενοι  μένουν απλήρωτοι εως και ένα ετος  την ίδια ώρα που οι ευελικτες μορφές απασχόλησης  αποτελουν  πλέον καθεστώς. .Παράλληλα  γιγαντώνεται η γενιά των φτωχών εργαζομένων, με μισθό 317 ευρώ(καθαρά), δηλαδή χαμηλότερο ακόμη και από το επίδομα ανεργίας (360 ευρώ). Οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης  κυριαρχούν -από το 2015 και μετά- με 56,22% και σε ετήσια βάση με 54,34% Εξάλλου καταγράφεται  διαρροή στο εξωτερικό εκατοντάδων χιλιάδων νέων (brain drain), φαινόμενο που εντάθηκε τα πέντε χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Η υπουργός Εργασίας προκαλεί με τις δηλώσεις ,τους ανέργους  και τους  νεόπτωχους εργαζόμενους και συνταξιούχους του ΣΥΡΙΖΑ αφού η οικονομική  κατάσταση των ελλήνων πολιτών επι θητείας  της- καταρρέουσας- κυβέρνησης   ΣΥΡΙΖΑ  επιδεινώθηκε  τραγικά. Και αυτό το μαρτυρούν    τα  παρακάτω  επισημα στοιχεία:
-- Τα  χρέη   καθημερινά  διογκώνονται.Τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς την εφορία εκτοξεύτηκαν στα 104,365 δις. ευρώ ενώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία ανήλθαν στα 34,786 δις. ευρω.’Βουνό’ τα χρέη προς τις τράπεζες.Οι αυτοκτονίες για χρέη βρίσκονται στην ημερήσια  διάταξη και  φυσικά αποσιωπούνται.
-Ο νόμος Κατρούγκαλου (για τον οποίο αναμένεται η απόφαση του ΣτΕ)επέφερε 21 μειώσεις στις συντάξεις τις οποίες  τις μετέτρεψε σε  φιλοδωρήματα.Εκοψε τις επικουρικές, τα εφάπαξ,τα  μερίσματα, τις συντάξεις χηρείας,το ΕΚΑΣ και μείωσε δραματικά  τα ποσά των νέων συντάξεων εως 40%. Ο νόμος “Κατρούγκαλου,έχει μετατρέψει το ασφαλιστικό σε ένα άδικο και μη ανταποδοτικό σύστημα με συντελεστές αναπλήρωσης που δεν ανταποδίδουν δίκαια τις καταβαλλόμενες εισφορές, λειτουργώντας περισσότερο ως προνοιακό σύστημα και λιγότερο ως ασφαλιστικό. Επι της ουσίας το ποσό της σύνταξης μειώνεται αναλογικά όσο αυξάνονται τα έτη ασφάλισης και οι εισφορές!!Παράλληλα η καθυστέρηση στην εκδοση συντάξεων είναι πρωτοφανής, δείγμα της διάλυσης του ΕΦΚΑ.
-Η φτώχεια αυξάνεται αλματωδώς..Τα επίσημα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι σήμερα το 48% του πληθυσμού, δηλαδή 5,1 εκατομμύρια άτομα, ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, που είναι 382 ευρώ τον μήνα. Και από αυτό το 48% υπάρχουν 1,5 εκατομμύρια άτομα που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, δηλαδή κάτω από 182 ευρώ τον μήνα.
Αφου λοιπόν η κυβέρνηση –κατά την υπουργό Εργασίας-εχει επιτελέσει ένα τόσο σημαντικό εργο γιατι φοβούνται οι υπουργοί να κυκλοφορήσουν ελευθεροι στο δρόμο   ώστε  να τους συγχαρουν και οι πολίτες???Φυσικά  φοβούνται.
Γιατί δεν είναι( μόνο) το Μακεδονικό.Ειναι το οικονομικό.Και η ιστορία εχει διδάξει ότι  οι άδειες τσέπες  εκδικούνται  σκληρά στην κάλπη.
TA NEA-27/3/2019-HΛΙΑΣ  ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις