Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019

ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ  ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑ  ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ!!!

Στο «σκοτάδι» εξακολουθούν να βρίσκονται εκατοντάδες χιλιάδες παλιοί (πριν το νόμο Κατρούγκαλου) συνταξιούχοι των οποίων οι συντάξεις επανυπολογίστηκαν.Ο επανυπολογισμός των συντάξεων ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί, αν και το υπουργείο Εργασίας έλεγε ότι θα φαινόταν στα εκκαθαριστικά-ενημερωτικά σημειώματα  των συντάξεων του Ιανουαρίου.Μάλιστα  το ΚΙΝΑΛ καταγγέλει την   κυβερνητική μεθόδευση για την απόκρυψη από ένα εκατομμύριο συνταξιούχους των μειωμένων συντάξεων που προκύπτουν από τον Νόμο Κατρούγκαλου.
Στους συνταξιούχους επικρατεί οργη και αγανακτηση η  ενέργεια  αυτή του υπουργείου Εργασιας το οποίο εδώ   και ένα τρίμηνο  κλείδωσε το σύστημα έκδοσης ενημερωτικών σημειωμάτων των συντάξεων (εκτός ΟΓΑ) και αυτά δεν αναρτώνται.Για τις συντάξεις Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου και Μαρτίου  εκκαθαριστικά-ενημερωτικά σημειώματα δεν υπάρχουν στην ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ και ουδείς παλιός συνταξιούχος γνωρίζει πώς επανυπολογίστηκε με βάση το νόμο Κατρούγκαλου η σύνταξή του, ποια είναι η εθνική και ποια η ανταποδοτική σύνταξη που του αναλογεί, καθώς και ποια είναι η περιβόητη προσωπική διαφορά.
Για  κυβερνητική μεθόδευση για την απόκρυψη από ένα εκατομμύριο συνταξιούχους των μειωμένων συντάξεων που προκύπτουν από τον Νόμο Κατρούγκαλου κάνουν λόγο σε  κοινή ερωτηση τους προς την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης  και Κοινωνικής Αλληλεγγύης  Έφη Αχτσιόγλου, οι βουλευτές: Γιάννης Κουτσούκος,Βασίλης Κεγκέρογλου,Δημήτρης Κωνσταντόπουλος  και Μιχάλης Τζελέπης.Όπως τονίζεται στην ερωτηση ‘η Κυβέρνηση συνεχίζει να εμπαίζει και να παραπλανά τους συνταξιούχους, προκειμένου να αποφύγει- όπως νομίζει- την οργή τους, αποκρύπτοντας με μεθοδεύσεις την προσωπική διαφορά που προκύπτει από τον επανυπολογισμό των συντάξεων, όπως προβλέπει το άρθρο 14 του Ν. 4387/2016 (Νόμος Κατρούγκαλου).
Με επανειλημμένες Κοινοβουλευτικές μας παρεμβάσεις -επισημαίνεται στην ερώτηση  των βουλευτών-καλέσαμε την Κυβέρνηση να σεβαστεί τη νομοθετημένη υποχρέωσή της, αλλά και το δικαίωμα των συνταξιούχων στην ενημέρωση και να αποστείλει ή να αναρτήσει ηλεκτρονικά τα ενημερωτικά σημειώματα της σύνταξής τους, όπου να εμφανίζεται το ποσό της σύνταξης πριν την εφαρμογή του Ν. 4387/2016, το ποσό της νέας σύνταξης μετά τον επανυπολογισμό του Αρ. 14 του Ν. 4387/2016 και η προκύπτουσα προσωπική διαφορά.Το αρμόδιο Υπουργείο-τονίζεται στην ιδια ερώτηση - όχι μόνο δεν ανταποκρίνεται, αλλά εντελώς παραπλανητικά και στην προσπάθειά του να αποκρύψει τις μειωμένες συντάξεις που προκύπτουν για πάνω από ένα εκατομμύριο συνταξιούχους, αναφέρεται προπαγανδιστικά στον αριθμό εκείνων για τους οποίους προκύπτουν αυξήσεις, τους οποίους υπολογίζει στις 600.000 περίπου, χωρίς καν να δίνει πραγματικά στοιχεία και να τους έχει ενημερώσει.Η συζήτηση στην Επιτροπή Παρακολούθησης του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης της Βουλής, στις 6-3-2019 ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτική για τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις, καθώς ο αρμόδιος Υφυπουργός παραδέχτηκε ότι ο επανυπολογισμός των συντάξεων έχει πραγματοποιηθεί - ως ο νόμος ορίζει- αλλά με διάφορες δικαιολογίες και αίολα επιχειρήματα απέφυγε να δεσμευτεί για την ενημέρωση των 2.500.000 συνταξιούχων με την αποστολή ή ανάρτηση των ενημερωτικών σημειωμάτων τους.
Για το ιδιο  θέμα  το  ΕΝΔΙΣΥ(Ενιαίο  Δίκτυο  Συνταξιουχων) εστειλε εξώδικο στην πολιτική ηγεσία  του υπουργειου Εργασίας και στη διοικηση του ΕΦΚΑ.Στο εξωδικο μεταξυ αλλων επισημαινται και τα εξης:’’Μεταφέροντας την αγανάκτηση των συνταξιούχων, καταγγέλουμε και καθιστούμε υπεύθυνους τους: Υπουργό Εργασίας κα. Ε. Αχτσιόγλου, Υφυπουργό Εργασίας κ. Τ. Πετρόπουλο, Διοικητή ΕΦΚΑ κ. Λ. Σέμπο, για όποιο νομικό θέμα προκύψει σε σχέση με τις κύριες συντάξεις, μας τη στιγμή που δεν γνωστοποιούνται οι όποιες αλλαγές στις συντάξεις μας, αφού εδώ και τρεις  μήνες κλειδώσατε το σύστημα έκδοσης ενημερωτικών σημειωμάτων των συντάξεων μας (εκτός ΟΓΑ) και αυτά δεν αναρτώνται.Οι συνταξιούχοι-προσθέτει στο εξωδικο το ΕΝΔΙΣΥ- δεν αποδεχόμαστε, εφόσον συνεχίζεται να εφαρμόζεται η τακτική της απόκρυψης, ενδεχομένως των νέων συνταξιοδοτικών δεδομένων, αλλά και δεν θα αποδεχθούμε καμία εκ του πονηρού ερμηνεία περί δήθεν σιωπηρής αποδοχής των νέων συνταξιοδοτικών αποδοχών, σε περίπτωση που μας προκαλούν βλάβη’’.
Στο  μεταξύ οι συντάξεις του Απριλίου θα καταβληθούν από τις 28 Μαρτίου έως τις 2 Απριλίου στους συνταξιούχους.
Αναλυτικά:
-Το Δημόσιο θα καταβάλλει τις συντάξεις στις 28 Μαρτίου ημέρα Πέμπτη.
-Το ΙΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις στις 28 Μαρτίου ημέρα Πέμπτη.
-Το ΝΑΤ και ΚΕΑΝ θα καταβάλλουν τις συντάξεις στις 28 Μαρτίου ημέρα Πέμπτη.
-Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος θα καταβληθούν στις 28 Μαρτίου ημέρα Πέμπτη
-Ο ΟΑΕΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις την 1η Απριλίου ημέρα Δευτέρα.
-Ο ΟΓΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις την 1η Απριλίου ημέρα Δευτέρα.
Το ΕΤΕΑΕΠ (πρώην ΕΤΕΑ) θα καταβάλλει τις επικουρικές συντάξεις στις 2 Απριλίου ημέρα Τρίτη.
Τα υπόλοιπα Ταμεία του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης θα καταβάλλουν τις συντάξεις στις 28 Μαρτίου ημέρα Πέμπτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις