Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019



....ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΚΟΡΟΙΔΙΑ

Την ιδια ωρα που η καταρρέουσα  κυβέρνηση αρνείται να δώσει μια γενναία πολιτική  λύση στο μείζον θέμα  των αναδρομικών από τα  κομμένα δώρα και  τις περικοπές μισθών-συντάξεων, το ελληνικο δημόσιο- κατά τις συζητήσεις στο ΣτΕ- τάσσεται  υπέρ των περικοπών !!! Παίζεται ετσι ένα θέατρο του παραλόγου στις πλάτες  των συνταξιούχων και των δημοσίων  υπαλλήλων οι οποίοι ταλαιπωρούνται  καθημερινά σε δικηγόρους και λογιστικά γραφεία   κατασπαταλώντας χρόνο και χρήμα.

Οι νοµικοί παραστάτες του ∆ηµοσίου-  με εντολή  των πολιτικών τους προισταμενων- στην πρόσφατη συζητήση της υποθεσης στην ολομέλεια  του ΣτΕ  (για τα κομμένα δώρα των  δημοσίων υπαλλήλων),επέμειναν στις αρνητικές για την οικονοµία συνέπειες που µπορεί να έχει µια θετική, για τους εν ενεργεία δηµοσίους υπαλλήλους,απόφαση .Υποστηρίζοντας μάλιστα  ότι οι επίµαχες διατάξεις που επέβαλαν την περικοπή των δώρων ήταν µέτρο πρόσφορο και αναγκαίο για τη δηµοσιονοµική προσαρµογή της χώρας. Σύμφωνα με το επίσημο  έγγραφο του υπουργειου Οικονομικών -το οποίο  διαβιβάστηκε  στο ΣτΕ και αποκάλυψαν ‘ΤΑ ΝΕΑ’- σε περίπτωση που δοθούν αναδρομικά τα επιδόματα στους δημοσίους υπαλλήλους ,διαταράσσεται η δημοσιονομική ισορροπία και θα αυξηθεί η φορολογία, καθώς δεν θα υπάρχει δημοσιονομικό πλεόνασμα και δεν θα είναι βιώσιμο το χρέος.Ειδικότερα τονίζεται στο ιδιο έγγραφο ότι ‘’ η δημοσιονομική  επιβάρυνση  από ενδεχόμενη  επαναχορήγηση των επιδομάτων στους εν ενεργεία  δημοσίους υπαλλήλους θα οδηγήσει στην απώλεια  του δημοσιονομικού  στόχου της χώρας με ιδιαίτερα  αρνητικές-αμεσες και εμμεσες-συνέπειες στην αξιοπιστία των  ελληνικών δημόσιων οικονομικών , τη βιωσιμότητα του ελληνικου δημόσιου χρέους και τη μακροικονομική ισορροπία  της ελληνικής οικονομίας’’.

Και φυσικά, το ίδιο  ‘παραμύθι΄λένε και για τα  αναδρομικά  των συνταξιούχων.

Αυτό σημαίνει ότι η κυβέρνηση αρνούμενη  να δώσει πολιτική λύση,  όπως εκανε με τα αναδρομικά των ενστόλων,υιοθετεί   ολες τις περικοπές που εγιναν στο παρελθον στα δώρα και στους μισθούς-συντάξεις. Και  για μια ακόμη φορά κοροιδεύει τους πάντες - συμφωνα με την προσφιλή της τακτική-με προφανή σκοπό να μεταφέρει την ‘’καυτή πατάτα’’  των αναδρομικών στην επόμενη κυβέρνηση. Ψέμα στο ψέμα.
Και για να καταλάβετε το μέγεθος της πολιτικής  εξαπάτησης και της  πρωτοφανούς κοροιδίας  ιδού μια προσφατη δήλωση του υφυπουργου Εργασίας  Τάσου Πετρόπουλου για το ιδιο θέμα(1/2/2019): «Πρόκειται για περικοπές που έγιναν από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. Δεν θα τις υποστηρίξουμε αυτές τις περικοπές. Όπως και δεν τις υποστηρίξαμε. Είναι, όμως, και το δημοσιονομικό περιθώριο, του κοινού ταμείου που έως τώρα έχουμε δημιουργήσει ως χώρα μέσα από τους αγώνες που κάναμε την προηγούμενη περίοδο να βελτιώσουμε τα οικονομικά της χώρας. Θα ανταποκριθούμε στο βαθμό που αυτό είναι δυνατό, αν τελικά πράγματι το ΣτΕ πάρει μια τέτοια απόφαση».Ειναι λόγια  του  ‘άριστερού ‘’ υφυπουργού των   δραματικών περικοπών  στις συντάξεις  και στο ΕΚΑΣ.

Δεν άφησαν τιποτε όρθιο .Και ‘πανηγυρίζουν’ στα αποκαίδια.Μόνο και μόνο  για την πολιτική τους  επιβίωση και την καρέκλα.Ξεπεσμός ,παρακμή , ευτελισμός και εμπαιγμός  χωρίς τέλος. 

Α ΝΕΑ-7/2/2019-ΤΡΙΤΗ ΜΑΤΙΑ-ΗΛΙΑΣ  ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις