Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019


ΕΚΤΟΣ ΤΟΠΟΥ

‘’Ουσιαστικά, η βασική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ, είναι οι εφημερίδες και τα ΜΜΕ. Δεν είναι το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Και αυτό είναι πολύ ανησυχητικό για την ποιότητα της δημοκρατίας μας»(Ε.Τσακαλώτος-υπουργός Οικονομικών-22/2/2019).
 Η δήλωση αυτή του υπουργου Οικονομικών αποδεικνύει την καθεστωτική και αλλαζονική  συμπεριφορά  της κυβέρνησης.Και οχι μόνο.Δείχνει οτι δεν εχουν καμμία επαφή με τη σκληρή οικονομική πραγματικότητα.Τους νεοπτωχους και τους καταχρεωμένους  του ΣΥΡΙΖΑ. Την υπερφολογήση.Τη διχόνοια και την εθνική κατάθλιψη που δημιούργησαν.
Ειναι γεγονός οτι η  οικονομική  κατάσταση των ελλήνων πολιτών επι θητείας  της- καταρρέουσας- κυβέρνησης   ΣΥΡΙΖΑ  επιδεινώθηκε  τραγικά. Και αυτό το μαρτυρούν    τα  παρακάτω  επισημα στοιχεία.
1.Εκρηξη των χρεών.Σύμφωνα με τα στοιχεία του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς την εφορία εκτοξεύτηκαν στα 104,365 δις. ευρώ ενώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία ανήλθαν στα 34,786 δις. ευρώ. Το άθροισμα των δύο ποσών οδηγεί στο συμπέρασμα ότι οι καθαρές οφειλές ανέρχονται πάνω από τα 139 δις. ευρώ χωρίς να συμπεριλαμβάνονται τα στοιχεία του πρώτου διμήνου του 2019.Η αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την εφορία έχει γεωμετρικό ρυθμό. Από τα 93,938 δις. στο τέλος του 2016 έγιναν 99,927 δις. στο τέλος του 2017 (δηλαδή αυξήθηκαν κατά περίπου 6 δις. ευρώ).Ολα αυτά αποδεικνύουν ότι  σχεδόν το μισό ΑΕΠ χρωστούν οι Έλληνες σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία, ενώ ο αριθμός εκείνων που έχουν οφειλές αντιπροσωπεύει πάνω από τον μισό ενεργό πληθυσμό!
2. Εκρηξη της φτώχειας  την τελευταία  τετραετία.
Eιναι χαρακτηριστικό ότι αυξημένο για τρίτο συνεχόμενο μήνα ήταν τον  περασμένο Ιανουάριο το ποσοστό των Ελλήνων που «μόλις τα βγάζουν πέρα», σύμφωνα με την έρευνα οικονομικής συγκυρίας του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ).Για τρίτο συνεχόμενο μήνα αυξήθηκε το ποσοστό των πολιτών που καλύπτουν οριακά τις ανάγκες τους . Το 85% των καταναλωτών αδυνατεί να αποταμιεύσει και το 43% προβλέπει επιδείνωση της οικονομικής του κατάστασης το επόμενο 12μηνο.
Παράλληλα τα τελευταία στοιχεία της Eurostat, κατατάσσουν την Ελλάδα τελευταία σε όλη την Ευρώπη στην αντιμετώπιση της φτώχειας.Τα επίσημα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι σήμερα το 48% του πληθυσμού, δηλαδή 5,1 εκατομμύρια άτομα, ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, που είναι 382 ευρώ τον μήνα. Και από αυτό το 48% υπάρχουν 1,5 εκατομμύρια άτομα που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, δηλαδή κάτω από 182 ευρώ τον μήνα.Την ιδια  ωρα στον πολύπαθο ιδιωτικό τομεα με μισθούς 317 ευρώ  απασχολείται ο ένας στους τρεις  και είναι γεγονός η αντικατάσταση θέσεων πλήρους απασχόλησης, με θέσεις μερικής και εκ περιτροπής απασχόλησης.Παράλληλα ο  νόμος Κατρούγκαλου επέφερε 21 μειώσεις στις συντάξεις τις οποιες  τις μετέτρεψε σε  φιλοδωρήματα.Εκοψε τις επικουρικές, τα εφάπαξ, τις συντάξεις χηρείας,το ΕΚΑΣ και μείωσε δραματικά  τα ποσά των νέων συντάξεων εως 35%.
Αλλωστε το ζούμε καθημερινά.Η φτώχεια και τα χρέη είναι πλέον συνώνυμα με την κυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ.Και ο υπουργός Οικονομικών επιρρίπτει  για αυτή την αποτυχημένη και καταστροφική  για την κοινωνία,πολιτική την ευθυνη στα ΜΜΕ!!!.
Εκτός τόπου.

ΤΑ ΝΕΑ-27/2/2019
ΗΛΙΑΣ  ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις