Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2015

ΤΑ ΝΕΑ ΟΡΙΑ ΗΛΙΚΙΑΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ(ΟΛΗ Η ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ)

Δημοσιευτηκε στο ΦΕΚ η υπουργική απόφαση που αυξάνει έως 17 χρόνια εργασίας, για περιπτώσεις ασφαλισμένων που θα μπορούσαν να κάνουν χρήση πρόωρης συνταξιοδότησης. Υπολογίζεται ότι με τις παρεμβάσεις αυτές επηρεάζεται αρνητικά η ζωή περίπου 150.000 εργαζόμενων, οι οποίοι εγκλωβίζονται ανάλογα την περίπτωση, από 6 μήνες έως και 17 έτη παραπάνω δουλειάς. Η απόφαση περιέχει δύο αναλυτικούς πίνακες, οι οποίοι δείχνουν ξεκάθαρα την αύξηση στο όριο ηλικίας συνταξιοδότησης, ανά έτος και ανά ηλικία του ενδιαφερόμενου.

Η υπουργική απόφαση έρχεται σε συνέχεια της συμφωνίας που καταγράφηκε στο 3ο Μνημόνιο και η οποία ξεκαθαρίζει ότι από το 2022 και μετά, όλοι οι εργαζόμενοι θα συνταξιοδοτούνται για χορήγηση πλήρους σύνταξης είτε στα 62 έτη με 40 χρόνια προϋπηρεσίας, είτε στα 67 έτη με 15 χρόνια ασφάλισης.

Συνεπώς, η αύξηση των ορίων ηλικίας πραγματοποιείται εντός της επόμενης επταετίας, με στόχο να κλείσει κάθε «παράθυρο» διαφυγής πριν από τα 62 ή τα 67 έτη, ανά περίπτωση, έως το 2022. Στην ίδια απόφαση σημειώνεται ότι το επιπλέον πέναλτι – ποινή 10% που θα επιβάλλεται σε όσους βγουν στη σύνταξη νωρίτερα από τα γενικά όρια συνταξιοδότησης θα υπολογίζεται στο ποσό της σύνταξης που απομένει μετά τις μειώσεις που ήδη προβλέπονται .

ΟΛΗ Η ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ  ΑΠΟΦΑΣΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις