Πέμπτη 18 Αυγούστου 2022

 

 

 

ΑΝΘΡΩΠΟΙ  ΚΑΙ ΟΧΙ  ΑΡΙΘΜΟΙ

Το μεγάλο  πολιτικό λάθος της σημερινής κυβέρνησης(όπως και της προηγούμενης) -το οποίο θα της  ‘’κοστίσει’’ στις επερχόμενες εκλογές -είναι το γεγονός ότι αδίκησε  τους συνταξιούχους -και ειδικά  τους χαμηλοσυνταξιούχους-  για τους οποίους η ‘πρόνοια ‘  εξαντλείται σε περιστασιακά επιδόματα .

Και δεν είναι μόνο ο αποτυχημένος  νόμος Κατρούγκαλου ο οποίος - εκτός των 22 περικοπών σε όλες τις συντάξεις και στα εφάπαξ - ‘’τιμώρησε’’ και τους χαμηλοσυνταξιούχους.Δεν είναι μόνο η περικοπή του  ΕΚΑΣ  , μέτρο που  συνέχισε να  εφαρμόζει η σημερινή κυβέρνηση.Είναι η πλήρης απαξίωση (και) από το οικονομικο επιτελείο μιας μεγάλης κατηγορίας συμπολιτών μας όπως είναι οι χαμηλοσυνταξιούχοι οι οποίοι ζούν το  πρωτοφανές κύμα ακρίβειας και την φτώχεια, χωρίς να έχουν καμμία βοήθεια.

Και φυσικά στο  υπουργείο Οικονομικών δεν έχουν καμμία επαφή με την σκληρή πραγματικότητα.’Οταν πρόσφατα  έγραψα  ένα άρθρο   στα ΄ΝΕΑ’ για τα σενάρια  επιστροφής  των αναδρομικών στους  συνταξιούχους, μου τηλεφώνησε  ωρυόμενος ο υπουργός  Οικονομικών κ. Σταικούρας  για με  επιπλήξει, τονίζοντας  ότι δεν υπάρχουν λεφτά  λόγω της ενεργειακής κρίσης.Φυσικά οι ..εμμονές  του, δεν εχουν καμμία σχέση με την δημοφιλή του φράση  για ‘δημοσιονομικό χώρο’.Κι αυτό  για τον απλούστατο λόγο επειδή  ζεί ο ίδιος  μια εικονική πραγματικότητα. Και το αποδεικνύει με  κάθε του  δήλωση.      

Σαφώς θέλει να μην γνωρίζει ότι  ό  Έλληνας πολίτης το 2022  εκτιμάται ότι  θα χάσει 6,9% του πραγματικού του εισοδήματος  του(εκτός  από τα 90 δις.ευρώ απωλειων των συνταξιουχων λόγω των μνημονίων).

Κι αυτό  όταν σήμερα(επίσημα στοιχεία):

-Οι μισοί σχεδόν συνταξιούχοι (1.071.991 ή 43,4%) ζούν  με σύνταξη έως 700  ευρώ  μεικτά (658  ευρώ  καθαρά).

- Συντάξεις κάτω από 700 ευρώ λαμβάνουν 1.071.991 συνταξιούχοι (43,4% επί του συνόλου)

- Συντάξεις κάτω των 500 ευρώ λαμβάνουν 585.739 συνταξιούχοι (23,7%).

Θα  παρακαλούσα ευγενικά τον κ. Σταικούρα –αντι να παιρνει τηλέφωνα   και να απευθύνει συστάσεις στους δημοσιογράφους-να εξέλθει από το μέγαρο της πλατείας  Συντάγματος και να αντικρύσει  στο πρόσωπο  τους πολίτες.Για να διαπιστώσει ότι βλέπει μόνο αριθμούς και όχι  (απαγοητευμένους )ανθρώπους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις