Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019

ΑΔΙΚΙΕΣ


Το νέο σήριαλ πού  ξεκίνησε  μετά  τις πρόσφατες  αποφάσεις του ΣτΕ για τους παλιούς συνταξιούχους(πρίν το νόμο  Κατρούγκαλου)-οσον αφορά τις αναδρομικές  διεκδικήσεις-οδηγεί τους απόμαχους της   δουλειάς σε νέες  περιπέτειες και ταλαιπωρία.Χάνονται  χρόνος και χρήμα  στα δικηγορικά γραφεία , για τον απλούστατο  λόγο που η κυβέρνηση δεν δίνει μία γενναία και καθοριστική πολιτική  λύση, χωρίς  φυσικά να  επηρεάσει  τα  δημοσιονομικά.
Εκτός  από  τον εμπαιγμό απέναντι σε 2,5  εκατομ.  συνταξιούχους-οι οποίοι απώλεσαν  87 δις. ευρω  από τα μνημόνια-αποτελεί πρωτοφανή πρόκληση και συνταγματική  εκτροπή το γεγονός ότι οι συνταξιούχοι δικαστές  εισέπραξαν παχυλά τα αντιστοιχα  αναδρομικά ποσά με απόφαση του  ειδικου  δικαστηρίου(μισθοδικείο) το 2018.
Να  θυμηθούμε  ότι οι μνημονιακές περικοπές του 2012 στις κύριες και επικουρικές συντάξεις, καθώς και η περικοπή των Δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και επιδόματος αδείας, έχουν κριθεί αντισυνταγματικές, με τις αμετάκλητες αποφάσεις τής Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας (υπ’αριθ. 2287-2290/2015), με τις αποφάσεις της Ολομέλειας του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου (υπ’αριθ. 1-4/2018) και με τις υπ’αριθ. 127/2016 και 1227/2018 αποφάσεις της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου.Νέες  πρόσφατες αποφάσεις δικαιώνουν συνταξιούχους και διατάσσουν την άμεση επιστροφή των παρανόμως παρακρατηθεισών περικοπών, καθώς και την εφεξής και κατ’έτος καταβολή τους.
Το μείζον θέμα  των αναδρομικών στους  συνταξιούχους, αποτελεί ένα μεγάλο  αγκάθι για την κυβέρνηση η οποία  αν δεν δώσει άμεση και οριστική λύση  είναι σίγουρο ότι θα επηρεάσει την πολίτική της πορεία με το  ανάλογο πολιτικό κόστος, δεδομένου ότι οι συνταξιούχοι  αποτελούν το 1/3  του  εκλογικού σώματος.
Ολοι οι παλιοί  συνταξιούχοι- που  νοιώθουν προδομένοι  και απογοητευμένοι με την άνιση μεταχειρισή τους- περιμένουν τα αναδρομικά.Αλλωστε είναι τα λεφτά  τους!!!

ΗΛΙΑΣ  ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ-'ΤΑ ΝΕΑ''-1.11.2019

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις