Παρασκευή 19 Απριλίου 2019


FAKE NEWS

Ηταν Φλεβάρης  του 2017  όταν ο  υφυπουργός Εργασίας  Τ. Πετρόπουλος  δήλωσε ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες όχι μόνο είναι δυσαρεστημένοι, αλλά του ζητούν να πληρώνουν μεγαλύτερες εισφορές, προσδοκώντας μεγαλύτερες συντάξεις.«Με σταματούν και μου ζητούν να αυξήσω τις εισφορές», είπε χαρακτηριστικά,  τότε,ο κ.Πετρόπουλος.Ο ιδιος έπεσε σε νεα γκάφα λίγο αργότερα στη Βουλή  και αντί να πει «Fake News», μπερδεύτηκε και είπε «Fak News».Κι ας μην ξεχνάμε ότι πρόσφατα κυβερνητικό αλαλούμ προκάλεσε η  δήλωση του ιδίου  για το ενδεχόμενο καταβολής έκτακτου επιδόματος υπό τη μορφή δώρου Πάσχα σε συνταξιούχους και δημοσίους υπαλλήλους. Κι επειδή μιλάμε για  Fake News (τα οποία αναπαράγουν, σύμφωνα με την κυβέρνηση τα ΜΜΕ),καταγράψτε(και κρατήστε στη μνήμη σας) την τελευταία δήλωση του κ. Πετρόπουλου ‘’Θα δώσουμε τα αναδρομικά   (στους συνταξιούχους)που μπορούμε και χωρίς δικαστικές αποφάσεις’’.
Με  τεχνάσματα, αλχημείες και πρωτοφανή  ψέματα  προσπαθούν να πείσουν τους πολίτες ότι η πολιτική τους είναι επιτυχής  όταν η μεσαία τάξη εχει ‘εξαφανιστεί’ από τη  φτώχεια  ενώ τα χρέη διογκώνονται καθημερινά.Την ιδια ωρα:
-Τα χαράτσια στους ελεύθερους επαγγελματίες και στους επιστήμονες βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη  αφου η κυβέρνηση με την υπερφολόγηση και τις εισφορές ‘δημεύει΄τα εισόδηματα  τους.Οι εκπροσωποι των γιατρών, των δικηγόρων και των μηχανικών  ΄σηκώνουν τα χέρια ψηλά’ και αποκαλύπτουν ότι με τις νέες εισφορές για επικουρική κάλυψη και τα αναδρομικά παλιότερων ετών, που προστίθενται στις εισφορές του ΕΦΚΑ και τη φορολογία, η συνολική επιβάρυνση δεν ξεπερνά απλώς το 100% του εισοδήματος. Πρέπει να δανειστούν για να πληρώσουν το κράτος!

-Από την 1-1-2019 καμία νέα(μειωμένη ) σύνταξη -όλων των ταμείων- δεν εκδίδεται, από αστοχία λογισμικού ενώ προκύπτει ότι ο αριθμός των εκκρεμών συντάξεων (κύριων, επικουρικών και εφάπαξ) όχι μόνο δεν μηδενίστηκε αλλά ξεπερνά τις 250.000, με σαφώς αυξητική τάση.
--Τρία  χρόνια μετά την εφαρμογή του ο νόμος “Κατρούγκαλου”(εκτός από τις  δραματικές περικοπές που επέφερε ) έχει μετατρέψει το ασφαλιστικό σε ένα άδικο και μη ανταποδοτικό σύστημα με συντελεστές αναπλήρωσης που δεν ανταποδίδουν δίκαια τις καταβαλλόμενες εισφορές, λειτουργώντας περισσότερο ως προνοιακό σύστημα και λιγότερο ως ασφαλιστικό. Επι της ουσίας το ποσό της σύνταξης μειώνεται αναλογικά όσο αυξάνονται τα έτη ασφάλισης και οι εισφορές.
Τελικά  εχει δικιο ο  κ. Πετρόπουλος. Η  σκληρή πραγματικότητα  μιας  αδιέξοδης και αντιλαικης πολιτικής από την κυβέρνηση  είναι Fake News.Το  ζούμε ολοι καθημερινά…
ΗΛΙΑΣ ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ-''ΤΑ ΝΕΑ''-19/4/2019

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις