Παρασκευή 5 Απριλίου 2019

ΨΕΜΑ ΣΤΟ  ΨΕΜΑ

ΗΛΙΑΣ  ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ


Ο κυβερνητικός εθισμός στα ψέματα δεν εχει αρχή και τέλος.Προσπαθούν- αλλα μάταια -να  δημιουργήσουν μια εικονική πραγματικότητα ευφορίας  όταν οι πολίτες βουλιάζουν στην οικονομική εξαθλίωση.Ψέμα στο ψέμα από μία κυβέρνηση η οποία εχει καταρρεύσει στη συνείδηση των ψηφοφόρων.
Oταν στελέχη του  υπουργείου Εργασίας-οι οποίοι  δεν τολμούν να κυκλοφορήσουν  μόνοι τους δρόμο-υποστηρίζουν ότι   καταγράφονται πρόοδοι στην αγορά εργασίας επι ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο λένε ψέματα αλλα  κινούνται  στα όρια της γραφικότητας.Τα επίσημα  στοιχεία του πληροφοριακού συστήματος «Εργάνη» τους διαψευδουν κατηγορηματικά.Σύμφωνα με αυτά(Φεβρουάριος  2018) στις νέες προσλήψεις το συγκεκριμένο μήνα κυριαρχούν ελαστικές σχέσεις εργασίας, με ποσοστό 56,33% (μερική απασχόληση 41,51% και εκ περιτροπής εργασία 14,82%) έναντι των νέων προσλήψεων με πλήρη δικαιώματα που ανέρχονται σε ποσοστό 43,67%. Με λίγα, λόγια, οι 6 στις 10 νέες προσλήψεις είναι με ελαστικές σχέσεις εργασίας που σημαίνει ότι παίρνουν μισθούς-φιλοδωρήματα κάτω από 400 ευρώ το μήνα. Και να θυμίσουμε ότι περιορίζονται τα οφέλη από την αύξηση του κατώτατου μισθού το 2020, συνεπεία της δραστικής μείωσης του αφορολόγητου ορίου που αποφάσισε πριν από δύο χρόνια η κυβέρνηση.Σύμφωνα με τα στοιχεία, το όφελος «ψαλιδίζεται», σε ορισμένες περιπτώσεις κατά 60%, καθώς οι εργαζόμενοι που αμείβονταν με τον κατώτατο μισθό θα κληθούν να πληρώσουν υψηλό φόρο.Ως  γνωστόν  από τον Ιανουάριο του 2020 μειώνεται το αφορολόγητο όριο από τις 8.636 ευρώ στις 5.685 ευρώ (η έκπτωση φόρου μειώνεται από τα 1.900 ευρώ στα 1.250 ευρώ) επιβαρύνοντας εκατομμύρια φορολογουμένους, ενώ ταυτόχρονα ο πρώτος φορολογικός συντελεστής θα περιοριστεί στο 20% από 22% που είναι σήμερα.
Παράλληλα η κυβέρνηση επικαλείται ότι η χώρα εξήλθε από τα μνημόνια. Ενα ακόμη τεράστιο ψέμα.Το ζούν καθημερινά ολοι οι πολίτες με τα  χρέη, τα  χαράτσια, τη φτώχεια και την υπερφολογήση.Ειναι χαρακτηριστικο ότι σήμερα ενας στους  δυο συνταξιούχους στη χώρα μας( 1,2 εκατομμύρια  ατομα), επιβιώνουν  με κύρια-  μικτή- σύνταξη κάτω από 500 ευρώ! Η νέα  γενειά των φτωχών συνταξιουχων είναι εδώ  αφου η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εδωσε τη χαριστική βολή στους απόμαχους της δουλειάς με τις 21 περικοπές που επέβαλλε ο νόμος Κατρούγκαλου.
Τόσα  ψέματα , τέτοια παραπληροφόρηση, τέτοια υποκρισία-κοροιδία προς τους πολίτες δεν θυμάμαι να εχουν καταγραφει από καμμία κυβέρνηση!
'ΤΑ ΝΕΑ' -4/4/2019

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις