Τετάρτη 17 Απριλίου 2019

ΜΕΤΑ ΑΠΟ 33 ΜΗΝΕΣ  ΠΗΡΕ ΣΥΝΤΑΞΗ 345 ΕΥΡΩ!!!
Εγγραφο-ντοκουμέντο με το οποίο αποδεικνύεται η πρωτοφανής καθυστέρηση στην έκδοση συντάξεων και  η ταλαιπωρία των υποψήφιων συνταξιούχων,  αποκαλύπτουν ‘ΤΑ ΝΕΑ’’.Η Π.Μ.εργαζόμενη στο δημόσιο με 30 χρόνια υπηρεσίας και 33 μήνες  αναμονής από την ημέρα  που κατέθεσε αιτηση συνταξιοδότησης,  ενημερώθηκε από τον ΕΦΚΑ ότι θα πάρει μειωμένη εθνική συνταξη 345 ευρω, έναντι οριστικής σύνταξης.Πρόκειται για συνταξη με  παράλληλη  ασφάλιση.Η συγεκριμένη ασφαλισμένη θα περιμένει(αγνωστο πόσο) να πάρει την οριστική της σύνταξη ώστε  στη συνέχεια να  πάρει την επικουρική και το  εφάπαξ!!!
Είναι μια από τις χιλιάδες περιπτώσεις  ασφαλισμένων , θύματα της διάλυσης  που παρουσιάζει ο ΕΦΚΑ που αναγκάζονται να  ζούν με  τα ψίχουλα  της προσωρινής σύνταξης των 345  ευρώ.
Επισημαίνεται ότι ο ακριβής αριθμός των συνταξιοδοτικών αιτημάτων παραμένει άγνωστος, καθώς στον αριθμό των ληξιπρόθεσμων αιτήσεων δεν εμφανίζεται το σύνολο των εκκρεμών αιτήσεων. Ο τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της ΝΔ, κ. Ι. Βρούτσης, εμφανίζει στοιχεία σύμφωνα με τα οποία οι συνολικές εκκρεμείς συντάξεις ξεπερνούν τις 250.000.Το υπουργείο Εργασίας με τη σειρά του εμμέσως παραδέχεται ότι δεν έχει επιτευχθεί ο εξαγγελθείς στόχος για τον «μηδενισμό των εκκρεμοτήτων», αλλά υπολογίζει ότι το σύνολο των εκκρεμών αιτήσεων σε ΕΦΚΑ αλλά και επικουρικό δεν ξεπερνούν τις 112.000.
Eιναι  χαρακτηριστικό ότι οι ιδιοι οι υπάλληλοι του ΙΚΑ και των υπόλοιπων ασφαλιστικών ταμείων δεν μπορούν να συνταξιοδοτηθούν από τον Μάιο του 2016 διότι δεν υπάρχει λογισμικό! Ειδικά για τους  δημόσιους υπαλλήλους η κατάσταση είναι κυριολεκτικά τραγική, με χιλιάδες αιτήσεις συνταξιοδότησης να βρίσκονται σε εκκρεμότητα.Αρκεί να αναφερθεί ότι από την 1η Ιανουαρίου μέχρι και την 30η Μαρτίου έχουν πρωτοκολληθεί 35.000 έγγραφα για συντάξεις και περιμένουν να διεκπεραιωθούν από τους… 10 υπαλλήλους! Με δεδομένο ότι οι 50 που αποσπάστηκαν να βοηθήσουν θα επιστρέψουν στις οργανικές τους θέσεις σε 25 μέρες!
Τονιζεται ότι το ολο θέμα εχει παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη από το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων, το οποίο στη σχετικη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε, τονίζει ότι η καθυστέρηση απονομής των συντάξεων δεν οφείλεται απλά μόνο σε δυσλειτουργία των φορέων που είναι αρμόδιοι για την απονομή των συντάξεων , αλλά σε σκοπιμότητα της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας η οποία δημιουργεί τεράστια προβλήματα σε όσους αναμένουν την απονομή σύνταξης προκειμένου να δημιουργεί υπέρ πλεόνασμα στον ΕΦΚΑ το οποίο εμφανίζει και προς τους Δανειστές.
Υπενθυμίζεται  ότι  μέχρι τώρα η υπουργός Εργασίας  Έφη Αχτσιόγλου έχει δώσει έξι  διαφορετικά χρονοδιαγράμματα για το πότε θα δοθούν οι εκκρεμείς συντάξεις.
‘’Η ταλαιπωρία των υποψήφιων συνταξιούχων συνεχίζεται, παρατηρεί ο πρόεδρος της ΠΟΣΕ-ΙΚΑ Βαγγέλης Θεοδωρίδης. Σήμερα εκκρεμούν 97.000 αιτήσεις συνταξιοδότησης (κύριες).
Η πολιτική ηγεσία της Διοίκησης του ΕΦΚΑ και κυρίως του Υπουργείου Εργασίας-προσθέτει ο κ. Θεοδωρίδης- αντί να ασχοληθεί με την ουσιαστική αντιμετώπιση του σχετικού προβλήματος, προσπαθεί με διάφορα επικοινωνιακά τεχνάσματα να εξωραΐσει την κατάσταση διαψεύδοντας …. τον εαυτό της. Συγκεκριμένα, ενώ σε λίγες μέρες συμπληρώνονται 3 χρόνια από την ισχύ του Ν. 4387/2016, δεν έχει δώσει ακόμα διευκρινίσεις σχετικά με τον τρόπο υπολογισμού ορισμένων κατηγοριών σύνταξης. Για παράδειγμα, σε συναδέλφους υπαλλήλους που υπηρετούσαν στα ασφαλιστικά ταμεία και τα Ν.Π.Δ.Δ. και αποχώρησαν μετά τις 13/5/2016, ο αριθμός των οποίων ανέρχεται σε 600 άτομα, δεν έχει εκδοθεί ακόμα οριστική απόφαση συνταξιοδότησης.Επιπλέον, το τελευταίο διάστημα, η πολιτική ηγεσία προχώρησε σε αντικατάσταση και μετακίνηση έμπειρων ως προς τα συνταξιοδοτικά θέματα υπηρεσιακών στελεχών με κριτήρια καθαρά εξωϋπηρεσιακά. Οι μετακινήσεις αυτές τελμάτωσαν την κατάσταση, αντί να τη βελτιώσουν.Για μας τους εργαζόμενους, όπως έχουμε κατ΄ επανάληψη τονίσει, η έγκαιρη απονομή σύνταξης αποτελεί κοινωνική αναγκαιότητα και δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας προς αυτήν την κατεύθυνση’’,κατέληξε ο κ. Θεοδωρίδης.
Στο μεταξύ πιο νωρίς θα δουν τα χρήματα στους λογαριασμούς τους οι συνταξιούχοι λόγω της γιορτής του Πάσχα. Μέσα στη Μεγάλη Βδομάδα, θα πληρωθούν οι συντάξεις. 
Συγκεκριμένα:
-Το Δημόσιο θα πληρώσει τις συντάξεις τη Μεγάλη Τετάρτη, 24 Απριλίου 2019.
-Το ΙΚΑ τη Μεγάλη Τετάρτη 24 Απριλίου 2019.
-Για τα υπόλοιπα ταμεία οι συντάξεις του Μαΐου θα πληρωθούν ως εξής:
-Το ΝΑΤ θα πληρώσει τις συντάξεις τη Μεγάλη Τετάρτη 24 Απριλίου 2019.
-Ο ΟΑΕΕ θα δώσει τις συντάξεις Μαΐου 2019 τη Μεγάλη Τρίτη 23 Απριλίου 2019.
-Ο ΟΓΑ θα πληρώσει τις συντάξεις Μαΐου 2019 τη Μεγάλη Τρίτη 23 Απριλίου 2019.
-Τα υπόλοιπα ταμεία του υπουργείου Εργασίας θα πληρώσουν τις συντάξεις τη Μεγάλη Τετάρτη, 24 Απριλίου 2019.
-Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος του Μαΐου θα καταβληθούν τη Μεγάλη Τετάρτη.
-Το ΕΤΕΑΕΠ θα δώσει τις επικουρικές συντάξεις στις 3 Μαΐου 2019.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις