Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΡΕΥΜΑ-ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΝΟΙΚΟΥ ΚΑΙ ΣΙΤΙΣΗΣ





Από την ερχόμενη Δευτέρα 20 Απριλίου αρχίζει η περίοδος υποβολής των αιτήσεων για τη χορήγηση των παροχών που προβλέπονται από τον πρόσφατα ψηφισμένο νόμο για την ανθρωπιστική κρίση. Η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων λήγει στις 20 Μαΐου.Τα κονδύλια  είναι ύψους 200,3 εκατ. ευρώ .
Οι δράσεις αφορούν τη δωρεάν επανασύνδεση ηλεκτρικών παροχών και τη δωρεάν παροχή ποσότητας ρεύματος 300 kWh ανά μήνα, τη χορήγηση του επιδόματος ενοικίου και την επιδότηση σίτισης.
Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, οι αιτήσεις θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω ειδικής εφαρμογής στην ιστοσελίδα του (http://www.ypakp.gr) όπου θα υπάρχει και αναλυτική πληροφόρηση για τους όρους, τις προϋποθέσεις και την εξέλιξη του προγράμματος.
Σε περίπτωση που δεν είναι δυνατή η πρόσβαση στο διαδίκτυο οι ωφελούμενοι μπορούν να απευθύνονται στα ΚΕΠ.
Τα κριτήρια:
Για την υπαγωγή κάποιου στο πρόγραμμα ισχύουν εισοδηματικά κριτήρια τα οποία έχουν διαμορφωθεί ως εξής:
Μεμονωμένο άτομο: 2.400 ευρώ
Οικογένεια χωρίς εξαρτώμενο μέλος ή άτομο με ένα εξαρτώμενο μέλος: 3.600 ευρώ
Οικογένεια με 1 εξαρτώμενο μέλος ή άτομο με 2 εξαρτώμενα μέλη: 4.200 ευρώ
Οικογένεια με 2 εξαρτώμενα μέλη ή άτομο με 3 εξαρτώμενα μέλη: 4.800 ευρώ
Οικογένεια με 3 εξαρτώμενα μέλη ή άτομο με 4 εξαρτώμενα μέλη: 5.400 ευρώ
Οικογένεια με 4 και άνω εξαρτώμενα μέλη ή άτομο με 5 και άνω εξαρτώμενα μέλη: 6.000 ευρώ.
Έχουν τεθεί και δύο περιουσιακά κριτήρια, που είναι τα εξής: Πρώτον η συνολική φορολογητέα αξία της ακίνητης περιουσίας (στην Ελλάδα ή/και στο εξωτερικό) να μην υπερβαίνει τις 90.000 ευρώ κατ' άτομο, προσαυξανόμενη κατά 15.000 ευρώ για κάθε επιπλέον ενήλικο και κατά 10.000 για κάθε εξαρτώμενο ανήλικο και με ανώτατο συνολικό όριο για κάθε άτομο ή οικογένεια το ποσό των 200.000 ευρώ.
Δεύτερον, το συνολικό ύψος των καταθέσεων του ατόμου ή του συνόλου των μελών της οικογένειας σε όλα τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας και του εξωτερικού ή/και η τρέχουσα αξία μετοχών, ομολόγων κ.λπ., να μην υπερβαίνει για το οικονομικό έτος 2014 (χρήση 2013) το διπλάσιο του ορίου εισοδήματος για τη λήψη των παροχών της ΚΥΑ.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις