Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018

ΤΡΙΤΗ ΜΑΤΙΑ

ΗΛΙΑΣ ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ

ΜΥΣΤΗΡΙΑ

H επισήμανση του υφυπουργού Εργασίας Τ. Πετρόπουλου ότι με το νόμο Κατρούγκαλου (συντάξιοδοτήσεις μετά το Μάιο του 2016) καταβάλλονται μεγαλύτερα ποσά συντάξεων , αποδεικνύει  πως κοροϊδεύει χωρίς αιδώ και υποτιμά την νοημοσύνη των ασφαλισμένων και συνταξιούχων.Ειναι ο ίδιος που αλαζονικά  δήλωνε ότι τον σταματούν στο δρόμο καταστηματάρχες και του δίνουν συγχαρητήρια για το νέο σύστημα των ασφαλιστικών εισφορών προς τους ελεύθερους επαγγελματίες.Ενα δυσβασχατο σύστημα- με τα γνωστά  χαράτσια και την αγρία φορολογία  -τον οποίο ο ίδιος αλλάζει με νέο νόμο από το νέο ετος!Ειναι ο ίδιος που διέλυσε τον ΕΦΚΑ και έχει οδηγήσει σε τέλμα την έκδοση χιλιάδων συντάξεων σε σημείο  υποψήφιοι συνταξιούχοι να πεθαίνουν στην αναμονή  για να λάβουν τη σύνταξη τους.Ειναι ο ίδιος που εμπαίζει τους  απόμαχους της  δουλειάς  για τα αναδρομικά και τους οδηγεί στα  δικηγορικά και λογιστικά γραφεία .

Η αλήθεια για τον αντιασφαλιστικό νόμο Κατρούγκαλου είναι σκληρή και πικρή  για την δήθεν αριστερή κυβέρνηση. Mε το νόμο αυτό ισοπεδώθηκαν οι συντάξεις(κύριες και επικουρικές), τα εφάπαξ, τα μερίσματα, κόπηκαν ακόμη και οι αναπηρικές συντάξεις,το ΕΚΑΣ  αλλά και οι συντάξεις χηρείας. Μειώθηκαν δραματικά τα ποσά των νέων συντάξεων (από τον Μάιο του 2016) έως 40%. Παράλληλα ο νόμος Κατρούγκαλου δημιούργησε ένα άδικο κοινωνικά και κυρίως αναλογιστικά ασφαλιστικό σύστημα, με συντάξεις οι οποίες είναι πολύ χαμηλότερες από τις εισφορές που θα καταβληθούν. Ένα σύστημα -έκτρωμα  παγκοσμίου  σύλληψης στο οποίο όσοι έχουν πληρώσει περισσότερες εισφορές λαµβάνουν τελικά χαµηλότερες συντάξεις! Είναι χαρακτηριστικό ότι  συμφωνα με τα στοιχεία της ΑΔΕΔΥ η συντριπτική πλειοψηφία – το 95% – των υπαλλήλων του δημόσιου, αλλά και του ιδιωτικού τομέα βγαίνει στη σύνταξη με 35 έως 40 χρόνια υπηρεσίας και οι υπάλληλοι αυτοί έχουν μειώσεις από 300 έως 400 ευρώ τον μήνα!

Τώρα πώς γίνεται όλοι οι επιστημονικοί φορείς, τα εργατικά συνδικάτα και τα κόμματα της  αντιπολίτευσης να ζητούν την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου( για τον οποίο εχουν προσφύγει στο ΣτΕ και αναμένεται η κρίσιμη απόφαση)  όταν ο κ.Πετρόπουλος  δηλώνει ότι το νέο συστημα δίνει αυξήσεις στις συντάξεις ,αποτελεί πράματι  ένα μεγάλο μυστήριο.  Όμως μυστήριο δεν  αποτελεί η πλήρης απομόνωση του από την κοινωνία την οποία νομίζει ότι κοροιδευει..

ΤΑ ΝΕΑ-12.12.2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις