Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019


ΠΟΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΆ?

Εχοντας μια σημαντική -παιδική- εμπειρία από τη Λευκάδα(από οπου γεννήθηκα και μεγάλωσα) με τον αείμνηστο γιατρό   και πολιτικό της Αριστεράς. Ξενοφώντα  Γρηγόρη, τον γιατρό του λαού,βουλευτή της ΕΔΑ στο  νησί  το 1963,προσπαθώ να συγκρίνω την τότε  αγνή αριστερά, της  αλληλεγγύης και  της προσφοράς με τους  σημερινούς   δήθεν ‘’αριστερούς’’.
 Ο γιατρός  πρόσεφερε, αγκομαχούσε,λαχταρούσε για τους συνανθρώπους του, έδινε ακόμη και από την  τσέπη του για να πάρουν φάρμακα  οι   φτωχοί ασθενείς. Είναι ένα θρύλος για το νησί  30 χρόνια μετά το θάνατό του.
 Σήμερα οι ‘αριστεροί’ του Τσίπρα  αφαιρούν  από ολους μέσω της υπερφολογήσης, του ΕΝΦΙΑ,από τα χαράτσια στους ελεύθερους επαγγελματίες και επιστήμονες καθώς  και των δραματικών περικοπών σε μισθούς και συντάξεις.Στην ημερήσια διάταξη οι κατασχέσεις.Οικονομικά εξαθλιωμένοι, υπερχρεωμένοι ,οι ελληνες πλέον δεν ελπίζουν σε τίποτα.Διαλυμένη δημόσια  διοικηση αλλά και  ο ΕΦΚΑ.Στα  νοσοκομεία, πεθαίνουν συνάθρωποι μας  στα ράντζα.Η φτώχεια και η απόγνωση γιγαντώνεται.Ο νόμος  Κατρούγκαλου, του ‘’αριστερού’’,  ΣΥΡΙΖΑ είναι ο εφιάλτης των 22 περικοπών που βρίσκει στην καθημερινότητά του ο καθένας.Την ίδα  ωρα υποψήφιοι  συνταξιούχοι πεθαίνουν περιμένοντας  να πάρουν τη σύνταξη τους εως και 4 χρόνια.Δεν  δίνουν συντάξεις για να δημιουργήσουν το υπερπλεόνασμα.Και νομίζουν ότι τους πιστευουμε.Ειναι το γνωστό θεατρικό σόου που νομίζουν ότι εξαπατούν τους πολίτες.Ψεμα  στο ψέμα.Μα η καθημερινότητα είναι σκληρή.Και αδίστακτη.
 Με  τους  ‘αριστερούς’ (με δεξιά τσέπη) του Τσίπρα  ‘’τρίζουν τα κόκκαλα’’ του γιατρού Γρηγόρη.Αυτη ηταν η κουλτούρα  της τότε αριστεράς:να δίνεις   χωρίς να παίρνεις’’.Σημερα είναι το αντίστροφο.Παίρνουν χωρίς να δίνουν, γατζωμένοι  στις καρέκλες τους και στη μέθη της εξουσίας.
Και σκεφθείτε να μην ήταν …αριστεροί!

ΗΛΙΑΣ  ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ-''ΤΑ ΝΕΑ'-30/1/2019

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις