Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019

ΣΗΨΗ

’Το έργο δεν είναι ασήμαντο, υπάρχουν προκλήσεις, η πλήρη αποκατάσταση της κανονικότητας, η στήριξη της κοινωνίας’’,ειπε ο πρωθυπουργός στη σύντομη δηλωση του ενοψει της  ψήφου εμπιστοσύνης.Την ίδια ωρα η χωρα βυθίζεται στην οικονομική εξαθλίωση και αναυδοι ολοι παρακολουθούμε τη φαρσοκωμωδία Τσίπρα-Καμμένου και ‘’πρόθυμων’’ βουλευτών .Σήψη και απαξίωση της πολιτικής  από καρεκλοκένταυρους πολιτικούς παλαιάς κοπής που έχουν μοναδικό τους γνώμονα την πολιτική τους επιβίωση.Παρακμιακή εικόνα διάλυσης.Και χωρίς καμμία ελπίδα διαφυγής.Και μέσα  στις στάχτες και  τα αποκαίδια η κοινωνία υποφέρει όσο ποτέ άλλοτε.
Σοκ προκαλούν τα στοιχεία που αφορούν στους φορολογούμενους που έχουν ‘’σηκώσει ψηλά τα χέρια’’ λόγω της υπερφορολόγησης. Περίπου ένας στους δυο φορολογούμενους έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη φορολογική διοίκηση, ενώ περίπου 800.000 φορολογούμενοι ζουν κάθε μήνα με τον βραχνά της ρύθμισης για την τμηματική εξόφληση παλαιότερων οφειλώn. Το σύνολο των χρεών προς το δημόσιο δεν είναι μόνο 101,6 δισ. ευρώ, καθώς το ποσό αυτό αφορά μόνο στο αρχικό κεφάλαιο, αλλά μαζί με τις προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής, που ανέρχονται σε 80,7 δισ. ευρώ, φτάνει στο ποσό των 182,3 δισ. ευρώ, όσο είναι το ΑΕΠ! Εκρηξη καταγράφεται  και στα χρέη προς  τα ασφαλιστικά ταμεια.Το συνολικό ύψος των οφειλών ξεπέρασε τα 34,3 δισ. ευρώ  ενώ  σε σύνολο 417.942 αιτήσεων, μόνο οι 128.370 παραμένουν ενεργές.
Και φυσικά δεν θα ξεχάσουμε την πρωτοφανή μείωση μισθών και συντάξεων, την αυξηση  της  φτώχειας αλλα και την ‘αριστερή’ εκρηξη της  φορολογίας.
Και μετά από αυτή την κατάντια θα ερθει ο κ.Τσίπρας  να μας υπενθυμίσει- από την καρέκλα του - ότι βγήκαμε από  τα μνημόνια .

ΗΛΙΑΣ ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ-ΤΑ ΝΕΑ-16/1/2019

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις