Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018

ΤΡΙΤΗ ΜΑΤΙΑ



ΧΡΕΗ

Tην ίδια ώρα που η κυβέρνηση πανηγυρίζει για την έξοδο της χώρας  από τα μνημόνια,τα  επίσημα στοιχεία  δείχνουν ότι επι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν υπήρξε μόνο έκρηξη της φτώχειας αλλά και έκρηξη των χρεών.
 Οι περισσότεροι έλληνες χρωστάνε υπέρογκα ποσά  και για το λόγο αυτό καταγράφεται έκρηξη των αυτοκτονιών πανελλαδικά  οι οποίες  σκοπίμως αποκρύπτονται.Εκτιμάται ότι περίπου  4.500.000 νοικοκυριά ζούν καθημερινά με τον εφιάλτη των χρεών και των κατασχέσεων όταν όλες οι ρυθμίσεις που έγιναν απέτυχαν παταγωδώς.
 Είναι χαρακτηριστικό ότι οι συνολικές οφειλές των ιδιωτών προς το Δημόσιο και τις τράπεζες ανέρχονται πλέον στα 230 δισ. ευρώ, με σταθερά αυξητικές τάσεις. Στη χειρότερη θέση  βρίσκονται όσοι έχουν λάβει δάνειο και ταυτόχρονα είναι ελεύθεροι επαγγελματίες που χρωστάνε στην Εφορία και στον ΕΦΚΑ. Υπολογίζεται ότι σε αυτήν την κατηγορία εντάσσονται τουλάχιστον 500.000 συμπολίτες μας οι οποίοι θα υποστούν κάθε διαδικασία κατάσχεσης, ξεκινώντας από τα χρηματικά ποσά σε τραπεζικούς λογαριασμούς και φτάνοντας έως την ακίνητη περιουσία. Σχεδόν πέντε εκατομμύρια κατασχέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς έχουν πραγματοποιηθεί από το 2015 έως και τον Μάιο του 2018 - την περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-  σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Συνήγορος του Πολίτη.
 Δραματική είναι η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τις οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία από τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες και τους ελεύθερους επαγγελματίες. Ο εξοντωτικός  συνδυασμός υψηλών εισφορών και φόρων έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο εκατοντάδες χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες, επιστήμονες και αγρότες, που αδυνατούν πλέον να ανταποκριθούν στις υπέρογκες υποχρεώσεις τους.Τα στοιχεία του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών(ΚΕΑΟ) στο τέλος του α΄ εξαμήνου δείχνουν ότι  το ύψος των οφειλών είχε εκτοξευτεί στα 33,8 δισ. ευρώ  και αφορούν περίπου 1,2 εκατ.ατομα.Μάλιστα  αυτές οι  ληξιπρόθεσμες όφειλες , συγκριτικά με το 2014, έχουν αυξηθεί κατά 140%!
 Κοντολογίς είναι τόσο τραγική η οικονομική κατάταση των ελλήνων, σε  σημείο το κυβερνητικό αφήγημα για την έξοδο  από τα μημόνια να αποτελεί  πλέον το πιο σύντομο ανέκδοτο!

ΗΛΙΑΣ  ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ-'ΤΑ ΝΕΑ'' 31/10/2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις