Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΜΕ…ΔΑΝΕΙΚΑ .

ΤΟΥ  ΗΛΙΑ  ΓΕΩΡΓΑΚΗ

Αρθρο στα 'ΤΑ ΝΕΑ'(3/10/2018).

Με τα σκληρά  μνημονιακά μέτρα που επέβαλε η σημερινή κυβέρνηση,η φτώχεια  ‘χτυπάει’ την πόρτα ολοένα και σε περισσότερους Ελληνες   οι οποίοι -μαζί τα  χρέη σε  τράπεζες, δημόσιο  και ασφαλιστικά  ταμεια -εχουν οδηγηθεί σε πλήρη οικονομική εξαθλίωση. Η κοινωνία ηττημένη και καταχρεωμένη παρακολουθεί ένα θέατρο του παραλόγου από μία κυβέρνηση που ζεί στο… μύθο της  λειτουργωντας ερήμην της πραγματικότητας δηλαδή της φτώχειας, της παρακμής και της απογοήτευσης.Κανείς δεν ελπίζει σε ένα καλυτερο αύριο με τη νέα γενια να οδηγείται σε μισθους πείνας ή στην απόδραση στο εξωτερικό.
Από τη μία η  βόμβα των 200 δισ. ευρώ κόκκινων δανείων και από την άλλη οι παλαιές και νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο να  ξεπερνουν τα 100 δις. ευρω .Και φυσικά  ‘φουσκώνουν΄και τα χρέη προς τη ΔΕΗ(3,5 δις. ευρω) αλλα και προς  τα ασφαλιστικά  ταμεία. Ο εξοντωτικός συνδυασμός υψηλών εισφορών και φόρων οδήγησε εκατομμύρια πολίτες και επιχειρήσεις σε αδυναμία πληρωμής των υποχρεώσεών τους, με αποτέλεσμα σήμερα 1.392.138 συμπολίτες μας να έχουν ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις προς τα ασφαλιστικά ταμεία, συνολικού ύψους 33.860 εκατ. ευρώ.(μαλιστα οι ληξιπρόθεσμες οφειλές, προς τα ασφαλιστικά ταμεία εκτινάχθηκαν κατά 131% από το 2014).
Την ιδια  ωρα οι μειώσεις που έχουν υποστεί τα εισοδήματα των συνταξιούχων είναι τεράστιες γιατί δεν είναι μόνο η μείωση στις συντάξεις, είναι και η αύξηση της φορολογίας και οι αυξήσεις στις εισφορές που έχουν μειώσει το εισόδημα των συνταξιούχων περισσότερο από 60%. Διπλό  χτύπημα στις  συντάξεις- οι οποίες μετατρέπονται σε  φιλοδωρήματα - επέφερε η σημερινή κυβέρνηση με σειρά  μέτρων που οδηγούν στη φτωχοποίηση των  συνταξιούχων.Η   κυβέρνηση  μαζί με την υπερφολογήση στους ελεύθερους επαγγελματίες και επιστημονες,‘’εξόντωσε’’ τους απόμαχους της  δουλειάς.Η πρώτη ψυχρολουσία για τους συνταξιούχους ηρθε το 2016 με τον περιφημο νόμο Κατρούγκαλου ο οποίος με 22 περικοπές  αφαιρεσε  10 δίς. ευρω από τις  τσέπες  των συνταξιούχων.Και η συνέχεια είναι οδυνηρη .
Παράλληλα ο  ενας στους τρεις μισθωτους στον ιδιωτικο  τομέα εχει καθαρο μισθό 372 ευρω  ενώ περίπου 1,5 εκατομμύριο συνταξιούχοι (με εισόδημα 4.500 ευρώ τον χρόνο) «βουλιάζουν» στη φτώχεια.Τα επίσημα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι σήμερα το 48% του πληθυσμού, δηλαδή 5,1 εκατομμύρια άτομα, ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, που είναι 382 ευρώ τον μήνα. Και από αυτό το 48% υπάρχουν 1,5 εκατομμύρια άτομα που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, δηλαδή κάτω από 182 ευρώ τον μήνα..
Πλέον όλοι έχουν αντιληφθεί  τα μυθικά  ψέματα  (αλλά και την μεγαλύτερη πολιτική εξαπάτηση)των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αφού η ζωή μας είναι χειρότερη από ποτέ με  την υπερφολογήση, τις δραματικές περικοπές σε μισθούς και συντάξεις ,τα χαράτσια αλλά  την έκρηξη των χρεών. Όλοι ζούμε με  την ανικανότητα, την ανεπάρκεια , την ιδεοληψία , τον λαϊκισμό  αλλά και την αερολογία μίας κυβέρνησης που μετέτρεψε  την  ελπίδα σε απογοήτευση .Και όχι μόνο.Παραμένει εγκλωβισμένη σε μια εικονική  πραγματικότητα εκτιμώντας ότι η κοινωνία εξακολουθεί να πιστεύει  τα πρωτοφανή ψέματα.Με στόχο αποκλειστικά και μόνο να παραμείνουν γαντζωμένοι στις καρέκλες τους αγνοώντας τις ολέθριες συνέπειες της αναποτελεσματικής πολιτικής τους.Που οδήγησε σε οικονομική εξαθλίωση τη χώρα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις