Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου 2016

ΠΟΙΟΙ-ΠΟΤΕ ΑΠΕΡΓΟΥΝ

Γενικό  πανεργατικό απεργιακό «λουκέτο» θα βάλουν στις 4 Φεβρουαρίου η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ καθώς και  οι οργανώσεις των ελεύθερων επαγγελματιών και επιστημόνων αντιδρώντας στο νέο Ασφαλιστικό.Την ίδια ημέρα θα μείνουν ακινητοποιημένα όλο το 24ωρο  τα ταξί.Ο χορός των κινητοποιήσεων αρχίζει  αύριο από τους εργαζόμενους στις αστικές  συγκοινωνίες της Αθήνας.

Ειδικότερα:Πεντάωρη στάση εργασίας για την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016, από τις 11 π. μ έως τις 4 μ. μ, έχουν προγραμματίσει και θα πραγματοποιήσουν όλα τα σωματεία των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας. Στο διάστημα αυτό δεν θα λειτουργήσουν το μετρό, ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, το τραμ, τα αστικά λεωφορεία και τα τρόλεϊ.  Εξάλλου την ερχόμενη Πέμπτη οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ, στον προαστιακό σιδηρόδρομο και στην ΤΡΕΝΟΣΕ  θα  πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργια ενώ οι εργαζομενοι στα  λεωφορεία, θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9 πμ το πρωί και από τις 9 μμ το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας (το πρωί η έξοδος από τα αμαξοστάσια θα είναι στις 8:30 π.μ. ενώ η αποκατάσταση της κυκλοφορίας θα επιτευχθεί έως τις 21:30 π.μ. - το βράδυ τα οχήματα θα αρχίσουν να αποσύρονται από τις 8:00 μ.μ.).Την ιδια ημέρα οι εργαζόμενοι σε μετρό-ηλεκτρικό και τράμ θα  εργαστούν από τις 10 πμ εως τις 3μμ.
Η ΠΝΟ(ναυτικοί) εξήγγειλε νεα  48ωρη απεργία  από τις 4 Φεβρουαρίου.
Η απεργία της ΠΝΟ θα λήξει στις 06:00 το πρωί της 6ης Φεβρουαρίου.
Τονίζεται ότι σε απεργία διαρκείας προχωρούν από την επόμενη Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου και οι ιδιοκτήτες των περίπου 32.000 φορτηγών και βυτιοφόρων Δημοσίας Χρήσεως.

Επίσης:

--   Όλοι οι επιστημονικοί  φορείς  (γιατροί, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, οδοντίατροι, μηχανικοί, δικαστικοί επιμελητές, χημικοί, φοροτεχνικοί, διατροφολόγοι, γεωτεχνικοί, κτηνίατροι)  δήλωσαν  συμμετοχή στην απεργία της Πέμπτης.

--Παράταση της πανελλαδικής αποχής των δικηγόρων έως και την Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου, αποφάσισε η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων.

---    ΓΣΕΒΕΕ (επαγγελματοβιοτέχνες) και ΕΣΕΕ (έμποροι) μετέχουν στην κινητοποίηση της Πέμπτης. Μάλιστα θα πραγματοποιήσουν ξεχωριστή συγκέντρωση στην οδό Μητροπόλεως 42, μπροστά στα γραφεία της ΕΣΕΕ.

-- Οι  αυτοκινητιστές ταξί θα τραβήξουν την Πέμπτη ‘’χειρόφρενο’’

--Σε 24ωρη απεργία θα προχωρήσουν και οι δημοσιογράφοι την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου από τις 06:00 το πρωί έως την ίδια ώρα της επομένης. Η απεργία κηρύσσεται σε όλα τα ΜΜΕ, δημόσιου και ιδιωτικού φορέα, στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και στα Γραφεία Τύπου.

-- Μετά από ομόφωνη πρόταση της Συντονιστικής Επιτροπής των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων της Χώρας αποφασίστηκε η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων του Κλάδου και ειδικότερα η αποχή των Συμβολαιογράφων από την άσκηση των καθηκόντων τους από Δευτέρα 1.2.2016 έως και Παρασκευή 5.2.2016. Λόγω της πραγματοποιούμενης αποχής δεν θα διενεργηθούν και οι προγραμματισθέντες την Τετάρτη 3.2.2016 πλειστηριασμοί, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση.

Όπως επισημαίνουν τα εργατικά συνδικάτα  ‘’η κυβέρνηση με το υπό κατάθεση σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό  αντιμετωπίζει και μετατρέπει το κοινωνικό ζήτημα του ασφαλιστικού σε δημοσιονομικό θέμα, καταργώντας κάθε μέτρο και αίσθημα δικαίου παραβιάζοντας την αρχή της αναλογικότητας ενώ παράλληλα ενισχύει τον κοινωνικό αυτοματισμό, στρέφοντας τη μία κοινωνική ομάδα εργαζομένων απέναντι στην άλλη και τους συνταξιούχους τον έναν απέναντι στον άλλον.Το σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό καταστρέφει τους συνταξιούχους,  τον κόσμο της μισθωτής εργασίας και κυρίως το μέλλον της νέας γενιάς.’’

 Συνοπτικά το κυβερνητικό σχέδιο για το νέο  ασφαλιστικό προβλέπει τα εξής:

--Μειώσεις έως 30% στις νέες(2016) συντάξεις (ήδη μειώθηκαν 12 φορές).

---Περικοπή στο ΕΚΑΣ με κατάργηση του το 2019.


---Μείωση έως 25% στις αναπηρικές συντάξεις.

----Αύξηση –σόκ  από το 2017 στα ασφάλιστρα των ελεύθερων επαγγελματιών-αυτοαπασχολουμένων(έως και πενταπλασιασμό).

----Μείωση κατά 10%  στο εφάπαξ.

--Τριπλασιασμός των εισφορών για τους αγρότες.

Τονίζεται, τέλος, ότι ήδη έχει ψηφιστεί η αύξηση  έως 17 έτη στα όρια ηλικίας  συνταξιοδοτησης.Από το 2022 και μετά, όλοι οι εργαζόμενοι θα συνταξιοδοτούνται για χορήγηση πλήρους σύνταξης είτε στα 62 έτη με 40 χρόνια προϋπηρεσίας, είτε στα 67 έτη με 15 χρόνια ασφάλιση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις