Τρίτη 19 Απριλίου 2022









 ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΙΜΗΘΗΚΕ Ο ΤΑΚΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ

Είχα την χαρά και την τιμή ,προσκεκλημένος του πρέσβη της Ιαπωνίας στην Ελλάδα και εξαιρετικού ανθρώπου NAKAYAMA YASUNORI , να παραβρεθώ στην εκδήλωση στο σπίτι του στην Αθήνα, σε μια σεμνή τελετή στην οποία τιμήθηκε ,ο αγαπητός φίλος και επίτιμος δημότης Λευκάδας, ΤΑΚΗΣ ΕΥΣΤΑΘΊΟΥ, με την τεράστια προσφορά του στον Λευκάδιο Χέρν.
Ηταν μία ζεστή και όμορφη εκδήλωση στην οποία παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Λευκάδας Χαρ.Καλός, ο πρώην δήμαρχος Κώστας Αραβανής(επι θητείας του οποίου έγινε το ιστορικό κέντρο του Λευκάδιου Χέρν στο νησί μας-το μοναδικό στην Ευρώπη), ο τραγουδοποιός Βασίλης Λέκκας κα.
Να επισημάνω ότι ο πρέσβης σχολιάσε κολακευτικά το ειδικό αφιέρωμα που έχω στο βιβλίο μου ‘Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑ’ (με σκίτσα και φωτό) στον Λευκάδιο Χέρν ενώ ακούστηκε και το τραγούδι-ύμνος στη Λευκάδα ‘Ελα κι΄εσύ’.
Ευκαιρία δοθείσης τονίζω την ανάγκη να ενταθούν οι προσπάθειες για να γίνει η Λευκάδα πόλος έλξης Ιαπώνων τουριστών, με επίκεντρο τον Λευκάδιο Χέρν(στην πόλη υπάρχει το σπίτι που γεννήθηκε και το μουσειο του).
ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις