Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021

 

Η ΜΟΝΑΞΙΑ  ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥ

ΤΟΥ  ΗΛΙΑ  ΓΕΩΡΓΑΚΗ

 

Ο  αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης  κ. Τσίπρας - σε πρόσφατη συνέντευξή του-θύμισε δύο φορές -με εμφατικό τρόπο- το τρίπτυχο της παρακαταθήκης της «πρώτης φοράς Αριστερά», λέγοντας: «Βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια, ρυθμίσαμε το χρέος της χώρας και αφήσαμε στην κυβέρνηση Μητσοτάκη ένα "μαξιλάρι"».

Μιλάει  ποιος;  Ο κ. Τσίπρας. Οταν η κυβέρνηση  του  φτωχοποίησε  τους   έλληνες -με   τερατώδη ψέματα και πρωτοφανή παραπληροφόρηση-   όταν(μεταξύ άλλων) έκοψε δραματικά  τις συντάξεις  κύριες  και επικουρικές ,μαζί με  τα  εφάπαξ και τα  μερίσματα ’Εκοψαν το ΕΚΑΣ   ακόμη και τις  συντάξεις  αναπηρίας.Ο  νόμος  Κατρούγκαλου αποτελέί πλέον μνημείο  κοινωνικής  αναλγησίας  από μία  (δήθεν) αριστερή  κυβέρνηση.Παράλληλα η άγρια  φορολογία -και μέσω της  δραματικής  αύξησης  των ασφαλιστικών εισφορών  στους  ελεύθερους  επαγγελματίες και   τους επιστημονες - είναι ακόμη  στο ..πετσί  όλων.

Την  ίδια  ώρα  , είναι  γεγονός οτι η σημερινή κυβέρνηση  δεν έχει  ενεργοποιήσει  τα αντανακλαστικά της(και την απλή  λογική ),  για να εμπεδώσει τις    πραγματικές ανάγκες  της κοινωνίας.Επειδή  απλά  λειτουργεί  με την λογική των τεχνοκρατών.Ενα  κομπιούτερ,ψυχρή  ανάλυση ( βλέποντας  μόνο  αριθμούς  και όχι τους   ανθρώπους)  εντολές  και δείπνα εργασίας ,  αντιμετωπίζοντας   την  κοινωνία(και τις ανάγκες της)  πίσω    από ένα   άψυχο, μίζερο  και απρόσωπο  γραφείο. Αυτοί που σχεδιάζουν(και  εφαρμόζουν) την οικονομική πολιτική   λειτουργούν   χωρίς να  γνωρίζουν τις   ανάγκες των λαικών στρωμάτων.Χωρίς να έχουν πάει σε μια λαική  αγορά  για να συζητήσουν με τον απλό πολίτη,την νοικοκυρά, τον βιοπαλαιστή.Χωρίς  να έχουν βιώσει  φτώχεια και οικονομικό αποκλεισμό.Και μιλούν  θριαμβευτικά  για  ανάπτυξη, όταν η φτώχεια και η οικονομική εξαθλίωση   ΄πολιορκεί’ ολοένα και περισσότερους συμπολίτες  μας.

Και (ω!  του  θαύματος)-  στις πρόσφατες εξαγγελίες του πρωθυπουργού  στη ΔΕΘ -και πάλι οι απόμαχοι της  δουλειάς  ( 2,5  εκατομ.  άτομα, δηλαδή  η μεγάλύτερη κοινωνική ομάδα  του  εκλογικού σώματος ),ήταν απόντες(λάθη στρατηγικής που ήδη κοστίζουν και στις  δημοσκοπήσεις).

Και φυσικά  ας μην ξεχνάμε ότι οι  συνταξιούχοι    σήκωσαν( και  σηκώνουν)  το  τεράστιο  βάρος,  της άγριας  λιτότητας και  απώλεσαν πάνω από 80 δισ. ευρω ,με 21 περικοπές  συντάξεων! Οι  απόμαχοι της  δουλειάς ηταν(και  παραμένουν ) τα μεγάλα θύματα  των μνημονίων.Ακόμη και  τα λίγα αναδρομικά  που δικαιούνται  θα τα πάρουν  με δύο χρόνια καθυστέρηση , όταν η εφορία θα τα …εξαφανίσει!

Και   φυσικά σοκάρουν τα επίσημα  στοιχεία του υπουργείου  Εργασίας(2021)  για τη σημερινή ακτινογραφία των συντάξεων: : 1.142.156   συνταξιούχοι με σύνταξη έως 700  ευρώ μεικτά (658   ευρώ καθαρά) και 678.572 έως 500   ευρώ μεικτά (470  ευρώ καθαρά)!

Η κυβέρνηση οφείλει να ακούσει την κραυγή της κοινωνίας  και να  μην επαναλάβει τα οικτρά  λάθη του παρελθόντος .Τα  οποία θα είναι  οδυνηρά.Ειδικά  απέναντι στους  χαμηλοσυνταξιούχους οι οποίοι  βιώνουν μια   μεγάλη  φτώχεια μετά και την καλπάζουσα  ακρίβεια.

 

 ‘ΤΑ ΝΕΑ’

20/10/2021

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις