Κυριακή 3 Απριλίου 2016

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΕΑ ΣΚΛΗΡΑ ΜΕΤΡΑ 5,4 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΜΕ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΎΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ


Η φτωχοποίηση της κοινωνίας ολοκληρώνεται.Η  κυβέρνηση προχωρεί στη λήψη μέτρων ύψους 3% του ΑΕΠ, ήτοι 5,4 δισ. Τα 1,8 δισ. ευρώ θα προέλθουν από την ασφαλιστική ανατροπή, τα 1,8 δισ. ευρώ από φόρους και ένα ακόμα 1,8 δισ. ευρώ από έμμεσους φόρους.

Έτσι με το φορολογικό και ασφαλιστικό νομοσχέδιο που αναμένεται να  κατατεθεί στη Βουλή εντός του Απριλίου (εφόσον φυσικά  υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές) ,επέρχεται:

1.Νέα  αγρία φοροεπιδρομή.   Νέες μειώσεις αποδοχών(αναδρομικα απο  1-1-2016) για όλους τους εργαζομένους στον ιδιωτικό τομέα που λαμβάνουν πάνω από 650 ευρώ τον μήνα και για όσους δημόσιους υπαλλήλους και συνταξιούχους εισπράττουν πάνω από 770 ευρώ τον μήνα αναμένεται να προκαλέσει ο υπολογισμός της παρακράτησης φόρου εισοδήματος και ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης με τις νέες κλίμακες . Παράλληλα ανεβαίνει ο φόρος για ντίζελ, εισοδήματα από ακίνητα, μερίσματα, συνδρομητική τηλεόραση, κινητή τηλεφωνία

2. Επιβάλλεται  εισφορά 20% στο εισόδημα των επαγγελματιών, των επιστημόνων και των αγροτών ( από 1.1.2017).Η εισφορά αυτή θα επιβληθεί σταδιακά έως το 2021 για τους αγρότες (με δυνατότητα επιλογής συντελεστή 16% για τους κατ’ επάγγελμα αγρότες με αντίτιμο, όμως, χαμηλότερη μελλοντική σύνταξη).Οι επιστήμονες με εισόδημα έως 55.000 ευρώ θα έχουν έκπτωση έως 50%.Στους νέους επιστήμονες θα επιβληθεί συντελεστής 14% για τα δύο πρώτα χρόνια άσκησης του επαγγέλματός τους και 17% για τρία επόμενα χρόνια.

3. Επιβάλεται  μείωση εως 30% στις  νέες συντάξεις(για όσους υποβάλλουν αιτήσεις μετά τα τη δημοσίευση του νέου νόμου στο ΦΕΚ-Απρίλιος).

-Έρχεται η μείωση κατά 20% των επικουρικών συντάξεων .

-Έρχεται η μείωση κατά 30% των μερισμάτων του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων.

-Σχεδιάζεται  μείωση του εφάπαξ βοηθήματος κατά 15%-20% .

-Η κατάργηση του ΕΚΑΣ που αρχίζει από φέτος και ολοκληρώνεται το 2018 για 380.000 χαμηλοσυνταξιούχους.

-Η μείωση του κατωτάτου ορίου σύνταξης κατά 22%  έγινε ήδη από τον Αύγουστο του 2015.

Υπενθυμίζεται   ότι μειώσεις έχουν γίνει στις καταβαλλόμενες συντάξεις λόγω αύξησης της εισφοράς για υγειονομική περίθαλψη σε 6%, λόγω μείωσης της κατώτερης σύνταξης για όσους  συνταξιοδοτούνται μετά την 1/7/2015, και λόγω αύξησης από 19-8-2015, της ποινής κατά 10% επιπλέον για όσους κάνουν χρήση του δικαιώματος πρόωρης συνταξιοδότησης.

Και φυσικά τα, νέα , σκληρά μέτρα έρχονται όταν η κοινωνία αναστενάζει από τη  φτωχοποίηση .Είναι ενδεικτικό ότι :

-- Εκρηκτικές διαστάσεις  παίρνουν οι οφειλές προς τις τράπεζες, την εφορία , τα ασφαλιστικά ταμεία  και τη ΔΕΗ οι οποίες  συνολικά ανέρχονται στα 216 δις. ευρω.Οι περισσότεροι αδυνατούν να πληρώσουν.

-- Ο ένας στους δυο νέους είναι άνεργος, ενώ οι 7 στους 10 είναι μακροχρόνια άνεργοι.(άνεργοι πάνω από ένα έτος). Συνολικά  907.623 άνεργοι σήμερα βρίσκονται στο περιθώριο  και δεν λαμβάνουν καμία απολύτως στήριξη από τον ΟΑΕΔ, ούτε ως επίδομα ανεργίας ούτε ως επιδότηση απασχόλησης.

--Κάτω από το όριο της φτώχιας ζει πλέον σχεδόν ένα στα δύο νοικοκυριά (48%).

-Μέχρι τώρα μισθοί και συντάξεις έχουν μειωθεί  έως 50%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις