Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Ο ΤΑΞΙΔΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΓΡΑΨΑ

Την Δευτέρα 3 Μαΐου 2010 και ώρα 19:30 στη Στοά του Βιβλίου, «Αίθουσα Λόγου» (Πεσμαζόγλου 5 και Σταδίου, Αθήνα) έγινε η παρουσίαση του βιβλίου «Ο Ταξιδευτής» (μικρό θαλασσινό ανθολόγιο) της Dr Ελισάβετ Γράψα με ζωγραφική της Κατερίνας Μαρούδα.

Για το βιβλίο μίλησαν η Δρ Μαρία Τάσου Αθανασιάδη-φιλόλογος, ο επ. καθηγητής του Κ.Π.Α Μάνος Στεφανίδης και ο συγγραφέας και βουλευτής Τηλέμαχος Χυτήρης. Κείμενα διάβασαν οι ηθοποιοί Ηλίας Λογοθέτης και Μαρία Ζαχαρή. Επίσης, μίλησαν για το έργο η συγγραφέας και η ζωγράφος.

Το Ανθολόγιο είναι μία πρωτότυπη λογοτεχνική έρευνα, όπου επιχειρείται η προσέγγιση Ελλήνων ποιητών, που εμπνεύστηκαν από την θάλασσα. Στο έργο αναφέρονται οι ποιητές: Κ. Βάρναλης, Κ. Δημουλά, Ο. Ελύτης, Κ. Καβάφης, Ν. Καββαδίας, Κ. Ουράνης, Γ. Σεφέρης.

Στην παρουσίαση παρευρέθησαν ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και νυν βουλευτής κ. Απόστολος Κακλαμάνης, ο βουλευτής Ευρυτανίας κ. Ηλίας Καρανίκας, ο βουλευτής Β΄Πειραιά κ. Δημήτρης Λιντζέρης, ο βουλευτής Λευκάδας κ. Σπύρος Μαργέλης, o Αντινομάρχης Αθηνών κ. Νικόλαος Μεγγρέλης.

Επίσης, παρέστη ο Δήμαρχος Γέρακα κ. Θανάσης Ζούτσος, ο Δήμαρχος Διονύσου κ. Σπύρος Δαρδαμάνης, ο Δήμαρχος Φυλής κ. Δημήτρης Μπουραΐμης, ο Δήμαρχος Λευκάδας κ. Γιώργος Λογοθέτης, oι Αντιδήμαρχοι Αχαρνών κ. Νίκος Κολετζάκης και κ. Κώστας Κούτας, ο Αντιδήμαρχος Βούλας κ. Νίκος Ψαλλίδας, ο Αντιδήμαρχος Γλυκών Νερών κ. Ανδρέας Κοντομίχαλος, ο Αντιδήμαρχος Διονύσου Αθανάσιος Λίτσας, ο Αντιδήμαρχος Ραφήνας κ. Γεράσιμος Βουδούρης, ο κ. Δημήτρης Κυπριώτης, Δημοτικοί Σύμβουλοι Αθηνών και της Περιφέρειας Αττικής.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο πρώην Κοινοτάρχης Θρακομακεδόνων κ. Σάββας Βασιλειάδης, ο πρώην Δήμαρχος Αχαρνών κ. Σωτήρης Ντούρος, ο πρώην Δήμαρχος Αχαρνών Αναστάσιος Μουστακάτος, το Μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου ΠΑ.ΣΟ.Κ κ. Νίκος Ανδρουλάκης, Μέλη του Εθνικού Συμβουλίου ΠΑ.ΣΟ.Κ, ο Γραμματέας Ανατολικής Αττικής κ. Θωμάς Ναστούλης, Γραμματείς και Μέλη Τοπικών Οργανώσεων ΠΑ.ΣΟ.Κ Αττικής.

Επίσης, ο πρώην υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου και νυν καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών κ. Ανδρέας Φιλίππου, ο καθηγητής και πρώην υπουργός κ. Σπύρος Φλογαΐτης, η πρώην ευρωβουλευτής και πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ κ. Μινέρβα-Μελπομένη Μαλλιώρη, η διευθύντρια του Κέντρου Ερεύνης της Ελληνικής Κοινωνίας της Ακαδημίας Αθηνών κ. Λίλυ Στυλιανούδη, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αθηνών κ. Γρηγόρης Φελώνης, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ελευσίνας κ. Διονύσης Σκαρμούτσος, ο Πρόεδρος του ΚΕΑΝ κ. Σταύρος Μηλιώνης καθώς και έγκριτοι δημοσιογράφοι, ζωγράφοι, ποιητές, συγγραφείς, καθηγητές του Πανεπιστημίου Αθηνών και πολλοί αγαπημένοι φίλοι από όλη την Αττική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις