Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2022

 'Ο ΓΙΑΝΝΗΣ'(ΛΥΓΙΑ):Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΑΒΕΡΝΑ ΤΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ(ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ) ΜΕ ΦΑΝΑΤΙΚΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ.

Η φημισμένη (και γραφική)ταβέρνα του 'Γιάννη'(τηλ.2645071619) στο γραφικό ψαροχώρι της Λυγιάς Λευκάδας(6χλμ από την πόλη),με τραπέζια μέσα στη θάλασσα, ικανοποιεί τις απαιτήσεις ολων.Εχει χαρακτηριστεί -και όχι άδικα-ως η καλύτερη ταβέρνα του νησιού ως προς την τοποθεσία,την ποιότητα και τις τιμές της. Βρίσκεται δίπλα στη θάλασσα και πολλοί λένε οτι ''όποιος δεν πήγε στον Γιαννη δεν γνώρισε τη Λευκάδα''. Και δεν ειναι υπερβολή να επισημανθεί οτι δεν υπάρχει ντόπιος ή ξένος τουριστικός οδηγός που να μην έχει τον 'Γιάννη'' στις προτάσεις του.
Ψάρια,χταπόδια, καλαμάρια και γενικά ολα τα θαλασσινά φρέσκα και σε λογικές τιμές. Κι όχι μόνο. Η ταβέρνα προσφέρει σπιτικές πατάτες, μοναδικά κρέατα και μαγειρευτά (σε πλούσιες μερίδες)ενω στο τέλος προσφέρονται γλυκά ταψιού με το καλύτερο γαλακτομπούρικο.Επίσης σερβιρίζονται Ελληνικά παραδοσιακά πιάτα, ζυμαρικά, δροσιστικές σαλάτες και πολύ νόστιμα ορεκτικά.
Ζητήστε απο τον Γιάννη(Λογοθέτη)-παλιό ψαρά-να σας φτιάξει η κουζίνα και η γυναίκα του τη Δήμητρα(παλιά μαγείρισα)κόκορα αλανιάρη μακαρονάδα με χοντρό μακαρόνι.Ιδαίτερα ελκυστική ειναι η φέτα του την οποία προμηθεύεται(μαζι με τα κρέατα) απο την γειτονική Αιτωλοακαρνανία.Στα συν τοπυ μαγαζιού ειναι οτι υπάρχει ελεγχόμενος χώρος για να παίζουν τα παιδιά.
Η ιστορία του μαγαζιού ανέρχεται στα 35 χρόνια και το φαγητό του έχουν γευτεί εκατοντάδες διάσημοι αλλα και πρωθυπουργοί της Ελλάδας (Σημίτης, Καραμανλής, Παπανδρέου κα), ο πρ.πρόεδρος της Δημοκρατίας (Παπούλιας) , γνωστοί καλλιτέχνες, ηθοποιοί κα.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις