Τετάρτη 15 Αυγούστου 2018

ΤΟ ΑΛΩΝΙ:ΜΙΑ ΓΕΥΣΤΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΡΕΙΝΗ ΛΕΥΚΑΔΑΟσοι φίλοι θα περάσουν εφέτος τις διακοπές τους στη Λευκάδα(και είναι πολλοί) τους προτείνω ανεπιφύλακτα να  περάσουν  όμορφες στιγμές με  ένα εξαιρετικό γευστικό ταξίδι στην ταβέρνα ‘ΤΟ ΑΛΩΝΙ’’ στο ορεινό χωριό Χορτάτα της Λευκάδας.Οσοι επισκεφθούν τις φημισμένες παραλίες Πόρτο Κατσίκι και  Εγκρεμνοί μπορού να επισκεφθούν ‘ΤΟ ΑΛΩΝΙ’’ αφού  τα Χορτάτα βρίσκονται στη διαδρομή τους.
Το "Αλώνι" βρίσκεται σε υψηλή  θέση στην λίστα των εστιατορίων του Tripadvisor  έχοντας πολλά θετικά σχόλια επισκεπτών ελλήνων αλλά και ξένων οι οποίοι απόλαυσαν εκεί ξεχωριστές γεύσεις .Η ταβέρνα είναι προτεινόμενη στους  μεγαλύτερους ξένους  τουριστικούς οδηγούς.
Κατ’αρχάς  είναι το όμορφο περιβάλλον του χωριού που είναι χτισμένο σε υψόμετρο 600 μέτρων.Επειτα η ταβέρνα είναι εντυπωσιακή  με όμορφο ντεκόρ η οποία προσφέρεται και για τους θερινούς μήνες αφού έχει ένα μεγάλο μπαλκόνι με θέα. Και το σημαντικότερο:οι τιμές της είναι λογικές και το σέρβις του είναι  αψογο.Και με χαμόγελο.
Όλα τα πιάτα  του είναι φρέσκομαγειρεμένα . Ένα πάντρεμα μοντέρνας δημιουργικής κουζίνας και τεχνογνωσίας με την Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα που πραγματικά θα ζήλευαν αρκετά μεγάλα μαγαζιά. Η κουζίνα του συνδυάζει παραδοσιακά ντόπια υλικά με τεχνικές και υλικά υψηλής γαστρονομίας, διατηρώντας έντονο μεσογειακό προσανατολισμό. Tο ‘’Αλώνι ‘’ προσφέρει δημιουργικά πιάτα της μεσογειακής κουζίνας. Η επιτυχία της βασίζεται τόσο στη χρήση αγνών παραδοσιακών προϊόντων δικής  τους  παράγωγης, όσο και στο ταλέντο του σεφ Θεόδωρου(ΤΕΟ) Βουκελάτου και την καθιστούν μια από της καλύτερες ταβέρνες της Λευκάδας. Επιμένοντας με επιμέλεια στην αγνότητα και φρεσκάδα των αγαθών, προάγουν την καθημερινή απόλαυση των γευμάτων σε μικρά πολιτιστικά συμβάντα. Τα περισσότερα προϊόντα είναι παραγωγής τους. Κόκορας αλανιάρης με χοντρό μακαρόνι ,αρνάκι και κατσικάκι στη σούβλα, παραδοσιακές χειροποίητες πίτες και φυσικά μεζέδες όπως κοκορέτσι, φρυγαδέλι άλλα και άλλα παραδοσιακά εδέσματα όπως τηγανιά, μανιτάρια αλώνι,  ρεβίθια φούρνου, φακές Εγκλουβης και φρέσκια παραδοσιακή τυρόπιτα .Και όχι μόνο.  Σουτζουκάκια,  εξαιρετικ’ο σοφρίτο (μοσχάρι) , κοτόπουλο μπύρας και πολλά άλλα σπιτικά φαγητά.
Θα γευτείτε λαχανικά από τον κήπο τους, θα απολαύσετε φέτα και λάδι δικής τους παρασκευής και θα δροσιστείτε με κρασί γνήσιο λευκαδίτικο από τον αμπελώνα τους.
Στο ‘’Αλώνι’’ θα συνειδητοποιήσετε ότι η αξία της πρώτης ύλης αποκτά άλλη βαρύτητα καθώς με πολύ αγάπη και μεράκι φροντίζουν να παρασκευάζουν και να επιλέγουν το καλύτερο για εσάς.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα: www.t-aloni.grΤηλ. Επικοινωνίας:26450-33240.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις