Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017

MHNYMA ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ


Σας  γράφω από τα  γνωστά  υπόγεια των  fake newς .Και  αισθάνομαι   τυχερός που δεν μας  έχει εντοπίσει ο κ. Τόσκας  γιατί προφανώς ‘’κυνηγάει’’  τον Ρουβίκωνα.
Ειλικρινά θέλω να σας  συγχαρώ  για τις συνέχεις αναφορές στην μικρή ομάδα μας η οποία   αναπαράγει καθημερινά  τα fake newς σε βάρος της λαοπρόβλητης κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.Ποτέ  δεν περίμενα ένας πρωθυπουργός  με ένα  τιτάνιο έργο να ασχοληθεί με την δική μου ασημαντότητα(σσ αισθάνομαι ευγνώμων).
Δικαίως  αγαπητέ πρωθυπουργέ διαμαρτύρεστε ότι όλες οι κακές ειδήσεις είναι αποκύημα της φαντασίας  των ΜΜΕ. Εμείς  ευθυνόμαστε  για τα  22 ψαλίδια στις συντάξεις που επέφερε ο  νομός  Κατρούγκαλου, εμείς  ευθυνόμαστε  για τη νέα  δραματική μείωση έως 25%  στις συντάξεις από το 2019, εμείς ευθυνόμαστε για την έκρηξη της  φτώχειας , για τους μισθούς των 350 ευρω στον ιδιωτικό τομέα  αλλά και τον τριπλασιασμό των χρεών  στα ασφαλιστικά ταμεία, στην εφορία και στις  τράπεζες.Και φυσικά εμείς ευθυνόμαστε για την   ανεργία  ο οποία ‘’μειώνεται’’ με γραφικές δηλώσεις  υπουργών όταν το 60% των προσλήψεων είναι με μισθούς πείνας  αφού  αφορούν σε  ευέλικτες μορφές απασχόλησης.

Σχεδόν όλη η Ελλάδα  χρωστάει και πεινάει. Απλά  είναι fake newς.Ιδου λοιπον:

ΦΤΩΧΕΙΑ:Έκρηξη της  φτώχειας τα επόμενα χρόνια προβλέπεται στη χώρα μας όταν  σε συνθήκες φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού ζουν πάνω από ένας στους τρεις κατοίκους στην Ελλάδα σύμφωνα με τα στοιχεία του 2016, που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat.Στην Ελλάδα το 2016 βρίσκονταν αντιμέτωποι με τον κίνδυνο της φτώχειας ή του κοινωνικού αποκλεισμού το 35,6% του πληθυσμού (3,8 εκατ. άνθρωποι), έναντι 28,1% το 2008. Στην ΕΕ το αντίστοιχο ποσοστό έπεσε το 2016 στο 23,4% (117,5 εκατ. άνθρωποι), κάτω από τα επίπεδα του 2008 (23,7%).
Σύμφωνα με τη Eurostat, ένας άνθρωπος βρίσκεται σε κατάσταση φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού όταν αντιμετωπίζει μία ή περισσότερες από τις παρακάτω προβληματικές καταστάσεις: Είτε θεωρείται φτωχός (δηλαδή έχει εισοδήματα μικρότερα του 60% του μέσου εθνικού εισοδήματος), είτε ζει σε κατάσταση ένδειας (δηλαδή στερείται βασικά καταναλωτικά αγαθά, ή αδυνατεί να ανταπεξέλθει σε στοιχειώδεις οικονομικές υποχρεώσεις), είτε ζει σε οικογένεια αντιμέτωπη με τον κίνδυνο της ανεργίας (δηλαδή σε οικογένεια που κανένα μέλος της δεν έχει «κανονική δουλειά’’.

ΜΙΣΘΟΙ: Η γενιά των 360 ευρω αλλα και των  mini jobs ανήκει στην κυβέρνηση ‘ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ’’.Τα νέα στοιχεία της ΓΣΕΕ δείχνουν ότι οι ωρομίσθιοι εργαζόμενοι, τους οποίους  ο ΟΑΕΔ δεν θεωρεί άνεργους, έχουν κατακλύσει τα τελευταία χρόνια τις εταιρείες πωλήσεων, την προώθηση προϊόντων μέσω τηλεφώνου, τα e-shop, τις εταιρείες σεκιούριτι, τα ντελίβερι και τα συνεργεία καθαρισμού. Ο ομ. καθηγητής Οικονομικών και Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου Σάββας Ρομπόλης, εκτίμησε ότι τα επόμενα χρόνια το όριο της φτώχειας θα βρεθεί σε υψηλότερα επίπεδα, διότι, όπως είπε, εκτός από τη μείωση των εισοδημάτων δημιουργείται σταδιακά μια νέα κατηγορία, οι λεγόμενοι εργαζόμενοι - φτωχοί, άνθρωποι δηλαδή οι οποίοι θα εργάζονται με ευέλικτη μορφή απασχόλησης και οι αμοιβές τους θα κυμαίνονται από 200 έως 300 ευρώ τον μήνα, δηλαδή κάτω από 4.150 ευρώ ετησίως που είναι το όριο της φτώχειας σήμερα. Ήδη  καταγράφεται  ανακύκλωση της ανεργίας – με μοίρασμα μίας θέσης εργασίας σε 2 ή και 3 ανέργους  γεγονός που αποδεικνύει την κατάρρευση της πλήρους και σταθερής απασχόλησης.Την ιδια ωρα οι κυβερνητικοι πανηγυρισμοι περι μείωσης της ανεργίας φυσικά και δεν ευσταθουν .Η αγορά  εργασίας εχει μετατραπεί σε ζούγκλα με δραματικές μειώσεις μισθών,εργοδοτικές  αυθαιρεσίιες  με εκρηξη της  μερικής απασχόληση και των εύέλικτων μορφών απασχόησης, με φυγή των νέων στο εξωτερικό (brain drain), καθώς και με μείωση του αριθμού των απασχολούμενων. 

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ:Ηδη επιβλήθηκαν 22 περικοπές στις συντάξεις με το νόμο Κατγρούγκαλου και ακολουθεί νέο μαχαίρι το 2019.Σήμερα περίπου 1,5 εκατομμύριο συνταξιούχοι (με εισόδημα 4.500 ευρώ τον χρόνο), «βουλιάζουν» στη φτώχεια, τη στιγμή που οι νέες περικοπές στις σημερινές συντάξεις το 2019 θα οδηγήσουν σε συνολική μνημονιακή απώλεια εισοδημάτων για τους συνταξιούχους έως 70%. Οι 8 στους 10 συνταξιούχους έχουν φθάσει πια στο στάδιο της εξαθλίωσης. Δεν μπορούν να πληρώσουν ούτε τα φάρμακά τους ενώ δεν έχουν χρήματα για να πληρώσουν ούτε τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού και το τηλέφωνο.Οι νέες κύριες συντάξεις του περίφημου νόμου Κατρούγκαλου  δεν  υπερβαίνουν τα 655 ευρώ για τους ασφαλισμένους με μέση αμοιβή. Το 2021 οι συντάξεις θα φθάσουν στα 620 ευρώ (μεικτά) η μέση κύρια σύνταξη και στα 144 ευρώ (μεικτά) η μέση επικουρική σύνταξη .Παράλληλα οι συνταξιούχοι θα χάσουν έως τρεις συντάξεις το 2019 εξαιτίας της μείωσης κατά 18% της προσωπικής διαφοράς όλων των κύριων καταβαλλόμενων συντάξεων, τη μείωση κατά 18% της προσωπικής διαφοράς όλων των επικουρικών συντάξεων, τη κατάργηση των οικογενειακών επιδομάτων (συζύγου και τέκνων) από όλες τις κύριες και επικουρικές συντάξεις, το «πάγωμα» των αυξήσεων σε όλες τις συντάξεις μέχρι τον Δεκέμβριο του 2021 και τέλος από τη κατάργηση του ΕΚΑΣ για 280.000 χαμηλοσυνταξιούχους.Τονίζεται ότι η  συνολική δημοσιονομική προσαρμογή του ΣΥΡΙΖΑ πάνω στο ασφαλιστικό και τις “ουρές” του φθάνει τα 10 δισ. ευρώ. Δηλαδή, ξεπερνά και τα δύο προηγούμενα μνημόνια μαζί (3,5 δισ. ευρώ 1ο μνημόνιο και 3,9 δισ. ευρώ 2ο μνημόνιο).



ΟΦΕΙΛΕΣ:Εκτός από την εκρηξη των οφειλών προς την  εφορία, τη ΔΕΗ αλλα και τις τράπεζες, η τελευταία έκθεση του ΚΕΑΟ αποκάλυψε την τραγική εικόνα στις ληξιπρόθεσμες οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία. Όλα τα προηγούμενα χρόνια και μέχρι το 2014, τα ληξιπρόθεσμα ανέρχονταν στα 10,9 δισ. ευρώ. Τρία χρόνια μετά, με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, έχουν εκτοξευτεί στα 30,5 δισ. ευρώ ή αύξηση 179%. Γεγονός, που επιβεβαιώνει ότι εκτός από τη φορολογική, έχει πλέον επιτευχθεί και ασφαλιστική «εξόντωση» των πολιτών. Αυτό οφείλεται στις ολέθριες και «ταξικές» εισφορές που έχει επιβάλλει εμμονικά ο ΣΥΡΙΖΑ στο πιο παραγωγικό κομμάτι της οικονομίας μας. Όσο για τη ρύθμιση για τις πολυπόθητες 120 δόσεις, έχει ήδη καθυστερήσει. Ωστόσο, η αποτελεσματικότητα της θα εξαρτηθεί από τα κριτήρια που θα προβλέπει, καθώς και από το εύρος ένταξης των οφειλετών σε αυτήν.

 Τέλος θα πρέπει να τονιστεί ότι  η  ανικανότητα και η ολιγωρία της κυβέρνησης, που έχουν οδηγήσει στο «πάγωμα» 300.000 κύριων και επικουρικών συντάξεων και εφάπαξ. Ποσό που ξεπερνάει τα 3 δισ. ευρώ. Ο ΕΦΚΑ έχει μετατραπεί σε «μνημείο» λαθροχειρίας, καθώς ο προϋπολογισμός του -μέχρι σήμερα- έχει ήδη αλλάξει 10 φορές. Μάλιστα, πρόσφατα προκειμένου να εμφανίσει πλεόνασμα, αφαίρεσαν από τις δαπάνες 550 εκατ. ευρώ, ποσό που προοριζόταν για τις συντάξεις!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις