Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

'ΧΕΡΙ' ΣΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΧΡΕΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΑΣΦΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ

Πρόσβαση στο μητρώο τραπεζικών λογαριασμών. το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) ενώ αυξάνονται  τα χρεη προς  τα ασφαλιστικά  ταμεία.
Επίσης το ΚΕΑΟ εχει  ηδη ενεργοποιήσει και τα εξης:
·        ηλεκτρονικά κατασχετήρια. Ενεργοποιήθηκαν τον Δεκέμβρη και αποδεικνύονται πολύ αποδοτικά. Μέχρι σήμερα έχουν εισπραχθεί 16,34 εκατομμύρια από 14.793 οφειλέτες.
·        Από το πρώτο 3μηνο του 2016 έχει ενεργοποιηθεί η αυτοματοποιημένη αποστολή ηλεκτρονικού μηνύματος προς οφειλέτες που δημιουργούν νέα χρέη. Με email το Κέντρο χτυπά καμπανάκι για τον καταλογισμό νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών και ενημερώνει για δυνατότητες εξόφλησης ή διακανονισμού.
·        Έλεγχος αφερεγγυότητας επιχειρήσεων με αναστολή της δυνατότητας υποβολής ΑΠΔ για όσους έχουν μεγάλες αρρύθμιστες οφειλές και δημιουργούν διαρκώς νέες. Το μέτρο έχει εφαρμοστεί σε 553 οφειλέτες και οι 131 προχώρησαν σε ρύθμιση.
·        Διαχωρισμός των ανεπίδεκτων είσπραξης οφειλών
Σύμφωνα με την έκθεση του ΚΕΑΟ, το β τρίμηνο του 2016 τα χρέη προς τα Ταμεία έφτασαν τα 16,6 δισ από 15,7 στις 31/3/2016. Η αύξηση οφείλεται κυρίως σε πρόστιμα - προσαυξήσεις παλιών χρεών και ένταξη ενός σημαντικού πακέτου νέων χρεών από τον ΟΓΑ (20.000 οφειλέτες με χρέη 186,4 εκατομμυρίων). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις