Τετάρτη, 4 Απριλίου 2012

ΧΩΡΙΣ ΦΙΛΟΤΙΜΟΜνημόνια, συμβάσεις, επικαιροποιήσεις βάρβαρων πολιτικών και μέτρων, ακρωτηριασμός μισθών, συντάξεων, κοινωνικών επιδομάτων, ιατροφαρμακευτικών παροχών –πρόκειται για έναν κατάλογο χωρίς τέλος- ψηφίζονται, προωθούνται και εφαρμόζονται, βυθίζοντας το λαό και τη χώρα σε όλο και μεγαλύτερα αδιέξοδα. Ανεργία 1 εκατ. ανθρώπων, μείωση των μισθών, των συντάξεων και του βιοτικού επίπεδου των μισθωτών κατά 40%, κυριαρχία των ευέλικτων μορφών απασχόλησης (αύξηση 11% των συμβάσεων της εκ περιτροπής εργασίας και μείωσης 27,7% των συμβάσεων πλήρους απασχόλησης κατά το 2011), διεύρυνση των ατομικών συμβάσεων υπό την απειλή απολύσεων χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων, 400.000 απλήρωτων εργαζομένων περισσότερο από πέντε μήνες, διευκόλυνση των απολύσεων και μείωση των αποζημιώσεων, αύξηση στη μετατροπή των συμβάσεων πλήρους απασχόλησης σε μερικής κατά 166% το 2011, κατάργηση της διαιτησίας, ενίσχυση των κεφαλαιοποιητικών και ιδιωτικοποιημένων στοιχείων στην κοινωνική ασφάλιση και την υγεία κ. λπ. Και δυστυχώς τα μέτρα αυτά αποδεδειγμένα πλέον δεν μπορεί να βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητα ενώ καθίσταται αμφίβολη η βιωσιμότητα του χρέους. Και τούτο διότι παρά την αναδιάρθρωση του χρέους μεσω PSI και παρά τη νέα δανειακή σύμβαση, όπως παραδέχονται πλέον Κομισιον και ΔΝΤ, ακόμα και μετά το 2015 θα απαιτηθούν νέα δάνεια προς την Ελλάδα!!!. Τα επίσημα στοιχεια σοκάρουν:

- Η μείωση των μισθών, των συντάξεων και του βιοτικού επίπεδου των μισθωτών κατά 40% και η έκρηξη της ανεργίας συνοδεύεται με μια ασίγαστη φοροκαταιγίδα.

-Με περισσότερους από ένα εκατομμύριο άνεργους, σχεδόν το 30% του πληθυσμού ζει κάτω από το όριο της φτώχειας. Σχεδόν 250.000 άνθρωποι επιβιώνουν από ανθρωπιστική βοήθεια και συσσίτια.

-Η ανεργία αναμένεται να φθάσει ακόμα και στο 25% μέχρι τα τέλη του 2012. ¨Ένας στους δυο νέους είναι άνεργος.

Kαι οι πολιτικοί χωρις αιδώ, οι ίδιοι που έφθασαν τη χωρα και το λαό σε αυτή την κατάντια, ζητουν πάλι την ψήφο μας. Η υποκρισία αλλά και το θράσος δεν εχουν τέλος. Αυτοι που έκοψαν μισθούς και συντάξεις, που επέβαλαν φόρους χωρίς τέλος, αυτοί που οδήγησαν τη χωρα σε χρεοκοπία, αυτοί που εκαναν τους φτωχούς φτωχότερους με τα χαράτσια να εχουν την ΄'τιμητική '' τους σε μόνιμη πλέον βάση. Ειναι οι ίδιοι που τώρα ξέχασαν και ως... λευκές περιστέρες θέλουν να επανεκλεγούν. Χωρίς τσίπα. Χωρίς φιλότιμο.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Αποχαιρετισμοί

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΑ τη σύνταξη που χάνεις. Κι όχι μόνο. Αποχαιρέτα τους μισθούς αλλά και τη δουλειά σου με την απόλυση της μισής αποζημίωσης. Αποχαιρέτα τα σχέδια αλλά και το μέλλον των παιδιών σου. Κι όχι μόνο. Αποχαιρέτα τα χαρούμενα χρόνια. Εκ θεμελίων οι ανατροπές στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα από τους «πολεμοχαρείς» τεχνοκράτες της τρόικας. Δραματικές μειώσεις μισθών και συντάξεων. «Γην και ύδωρ» στους εργοδότες για ασύδοτες και φθηνές απολύσεις. Κι όχι μόνον. Πάντως αυτό που δεν κατόρθωσαν (και δεν θα το καταφέρουν ποτέ) να μας αφαιρέσουν είναι η ελπίδα. Αλλά και η οργή που «σιγοβράζει» στην κοινωνία. Κι όχι μόνο..(TA NEA-18/06/2010). Το παραπάνω ηταν ενα σχολιο μου στα 'ΝΕΑ' τον Ιούνιο του 2010. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΑ ΕΙΧΑ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙ - ΚΑΙ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΕΠΟΝΤΑΙ.....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις