Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2010

Θα μας... πάρουν τα μέτρα .

[ ΠΡΟΒΟΛΕΙΣ ]
Θα μας... πάρουν τα μέτρα

Του Ηλία Π. Γεωργάκη
elgeo@dolnet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ δεν ακούω καλά.
Με τόσα... κουφά, λογικό είναι να κουφαθείς. Ακούω μέτρα, μέτρα, μέτρα και νομίζω ότι λένε πως θα μου πάρουν τα μέτρα. Ακούω ελλείμματα, ελλείμματα, ελλείμματα και φοβάμαι ότι μου βάζουν το χέρι στην τσέπη. Και όταν ακούω για παράταση νομίζω πως οι Βρυξέλλες θα με ενισχύσουν οικονομικά από τα χρέη που έχω σε δάνεια, Εφορίες, κάρτες. Άσε που το γραμματοκιβώτιο στο σπίτι ξεχειλίζει από την αλληλογραφία.
Δεν υπάρχει τράπεζα που να μη μας θυμάται. Κάθε μέρα. Ανοίγω τις ειδήσεις, όλα «μαύρα κι άραχλα». Μέτρα και των... γονέων.
Ανοίγω το ραδιόφωνο και την εφημερίδα και τρελαίνομαι στα νούμερα από τα χρέη που έχουμε ως έθνος. Και νιώθω ένοχος. Και ομολογώ ότι έχασα το χαμόγελό μου αλλά και τον ύπνο μου από το άγχος και την ανασφάλεια. Αλλά και τις ενοχές για το δυσθεώρητο κρατικό έλλειμμα.
Α, το ξέχασα. Τον τελευταίο καιρό πρέπει να έχω δει στην τηλεόραση άπειρες φορές τον Ζαν- Κλοντ Γιούνκερ, τον Ζαν Κλον-Τρισέ (πιο πολύ από τον Ζαν - Κλοντ Βαντάμ που τους δέρνει όλους στις ταινίες του), τον Όλι Ρεν και τον Χοσέ Μανουέλ Μπαρόζο μαζί με τον δικό μας τον Γ. Παπακωνσταντίνου.
Ομολογώ ότι αυτοί οι άνθρωποι έχουν εισβάλει στο σαλόνι μας, στην καθημερινότητά μας. Έγιναν αναπόσπαστο κομμάτι στη ζωή μας. Και πλέον τους βλέπουμε περισσότερο και από τους συγγενείς μας. Έμαθα για το Γιουρογκρούπ, έμαθα για το ΕCΟFΙΝ, την ευρωζώνη και για την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Καθημερινά πλέον αγχώνομαι για τα σπρεντ, για τα ομόλογα και για το ευρώ. Και όχι μόνο. Προβληματίζομαι για όσα γράφουν οι ξένες εφημερίδες για τη χώρα μας αλλά και για την επίθεση των κερδοσκόπων.
Κάπως έτσι βλέπω ότι θα κυλήσει η ζωή μου μέχρι να πάρω σύνταξη. Τι σύνταξη δηλαδή.
Τρόπος του λέγειν. Σε λίγο θα είναι άγνωστη λέξη και τα παιδιά μας εναγωνίως θα την αναζητούν στα λεξικά. Πάντως η λέξη που θα θριαμβεύσει εσαεί είναι «τα μέτρα». Κι όπως έλεγε ο συχωρεμένος ο παππούς μου:
«Παιδί μου, ζήσε τη ζωή αφού όλοι δύο μέτρα παίρνουν γη...».
(TA NEA-24/02/2010)

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

εξαιρετικά ενδιάφερον


ΓΚΕΛΛΥ

Αλέξανδρος Ζήβας είπε...

.....οι παρδαλοί μετρητές,
''από χέρι'', πιθηκίζουν.....
κι είναι τα μέτρα -τους λειψά....!
Κάποιοι θα πρέπει να τους μιλήσουν, σ κ λ η ρ ά,
για.....''το αλλιώς ωραίο''....!

Γεια….: Αλέξανδρος Ζήβας,
URL : www.alexandros-zivas.gr
….: αποκαλυπτικές ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ όλων των αποκωδικοποιητέων…..

Ανώνυμος είπε...

Από τότε που διάβασα το κείμενο αρχίζω να βλέπω με "άλλο μάτι" τα μέτρα της κυβέρνησης. Μήπως θα πρέπει να τα δούμε με λίγο χιούμορ για να μπορέσουμε να τα αντέξουμε;

Σοφία

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Ηλία,
Το χιούμορ σου γλυκόπικρο και ανακουφιστικό. Εξάλλου μας χρειάζεται σαν αντίβαρο απέναντι στους άλλους δημοσιογράφους που μας μαυρίζουν καθημερινά την ψυχούλα μας.
Εκείνο που δεν καταλαβαίνουν οι μεγαλοσχήμονες των καναλιών είναι η παρακάτω ακολουθία:
Αν μου μειώσουν τον μισθό δεν θα καταναλώνω όπως πριν, τα μαγαζιά θα έχουν αναδουλειές και θα κλείνουν αβέρτα, οι εταιρίες δεν θα μπορούν να διαθέσουν τα προϊόντα τους και βεβαίως θα περιορίσουν τη διαφήμισή τους.
Αποτέλεσμα: οι Πρετεντέριδες και οι λοιποί..θα έχουν πρόβλημα να πληρώνονται τις παχυλές τους αμοιβές απ'τα κανάλια της σύγχρονης διαφώτισης....
Βάσω Βογιατζοπούλου

vstekoulea είπε...

Το 1975 ένας Έλληνας συγγραφέας πολύ γνωστός έγραψε ένα βιβλίο με τον τίτλο " Η δυστυχία του να είσαι ΄Ελληνας " μεταξύ΄άλλων, έγραφε ο ΄Ελληνας ξοδεύει το διπλάσιο από αυτό που παράγει, κανείς δεν το έλαβε σοβαρά υπόψιν του τότε, μήπως είναι η ώρα,και όπως έλεγε η δική μου γιογιά " να απλωνόμαστε όσο φτάνει το πάπλωμά μας !!!!!αν θέλουμε νάχουν μέλλον τα παιδιά μας....! Βούλα Στεκουλέα!

Δημοφιλείς αναρτήσεις