Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019






ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ’’:ΜΙΑ ΓΕΥΣΤΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ-ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ

Μια ελκυστική γευστική πρόταση για την περιοχή της Καρδίτσας και της λίμνης Πλαστήρα είναι η παραδοσιακή ταβέρνα ‘Βογιατζής’’ στην Καρδιτσομαγούλα (2,5 χλμ. από την Καρδίτσα, δίπλα στον δρόμο προς Τρίκαλα).Η φήμη της ταβέρνας ξεπέρασε πλέον τα όρια του νομού Καρδίτσας αφού την εμπιστεύονται ταξιδιώτες ακόμη και από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Ο Δημήτρης Βογιαζής κρατά πεισματικά την παράδοση της καραγκούνικης κουζίνας σε ένα όμορφο, φιλικό,περιβάλλον με ένα εντυπωσιακό τζάκι.Κύριο χαρακτηριστικό της ταβέρνας είναι οι παραδοσιακές γεύσεις μαζί με το άψογο σέρβις και τις χαμηλές τιμές.

Εδώ μαγειρεύουν την φημισμένη παραδοσιακή συνταγή της περιοχής: την πάπια με καβουρμά.Επίσης μαγειρεύουν παραδοσιακές πίτες, κότσι με δαμάσκηνα και κυδώνια, ζυγούρι σούπα με πλιγούρι, μοσχαρίσια ουρά κοκκινιστή με κριθαράκι, φραγκόκοτα στιφάδο αλλά και γάστρες με πάπια, χήνα και αρνάκι με σπανάκι.

@Πάπια Καβουρμά(συνταγή):Βράζουμε την πάπια με αλάτι και πιπέρι.Σε άλλη κατσαρόλα καίμε λάδι με αλεύρι και το ανακατεύουμε μέχρι να κοκκινίσει το αλευρι.Προσθέτουμε σιγά-σιγά το ζουμί της πάπιας, πιπέρι, σκόρδο και ξύδι.Θα γίνει ένας πηχτός χυλός.Στη συνέχεια τηγανίζουμε την πάπια ελαφριά ή την ψήνουμε στο γκρίλ μέχρι να πάρει χρώμα.Σερβίρουμε ξεχωριστά την πάπια και ξεχωριστά το χυλό σε βαθύ πιάτο. Μαζί έρχεται και επιπλέον σκορδοστούμπι (κρέμα σκόρδου με λάδι και ξίδι) για όσους θα ήθελαν να συμπληρώσουν τον καβουρμά.

''Βογιατζής''-Καρδιτσομαγούλα-Καρδίτσα

Ταβέρνα - μαγειρευτά

Τηλέφωνο : 24410/25467

Τιμή : € 12 - €18

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις