Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ Ο ΝΕΟΣ ΠΡΥΤΑΝΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ




Ένας Λευκαδίτης, ένα Καρσανόπουλο, είναι ο νέος πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Ο Γιάννης Ε. Μεσσήνης καθηγητής Μαιευτικής και Γυναικολογίας στο πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.


Εξελέγη «με την πρώτη», με ποσοστό 57% πρύτανης του πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Ένας σπουδαίος συμπατριώτης μας πάτησε το ψηλότερο σκαλί της Πανεπιστημιακής Ιεραρχίας, η οποία και μέχρι σήμερα είχε να μετράει μόνον επιτυχίες.

Ο άξιος γιος του μάστρο Στάθη «Γιωργατσού», τίμησε την γενέτειρα του την Καρυά και τιμήθηκε από τους συναδέλφους του, όσο λίγοι.

Έχει διατελέσει Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Μαιευτικής και Γυναικολογίας. Υπήρξε ο πρώτος πρόεδρος του νεοϊδρυθέντος – τότε- Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, όπου πραγματικά άφησε εποχή: Οργάνωσε το πλέον σύμφωνο με τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Ελλάδας, το οποίο ακόμη και σήμερα λειτουργεί υποδειγματικά.

Οργάνωσε και λειτουργεί στη Λάρισα το κατά κοινήν ομολογία αρτιότερο Πανεπιστημιακό Κέντρο εξωσωματικής γονιμοποίησης στην Ελλάδα, στα πλαίσια της Πανεπιστημιακής Μαιευτικής και Γυναικολογικής κλινικής της οποίας είναι διευθυντής.

Τα τελευταία χρόνια είναι κοσμήτορας της σχολής επιστημών υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Η εώς τώρα πορεία του δικαιώνει όλους όσους τον πίστεψαν και τον αγάπησαν. Φίλοι, συνάδελφοι και συγγενείς του εύχονται πάντα άξιος…

Υ.Γ. Όσο για εμένα, που έχω την τιμή να είμαι πρώτος του εξάδελφος, για τη συγκίνηση που μου προκάλεσε η ανάδειξη του σε πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, τον ευχαριστώ και τον συγχαίρω.

Πήγα να του πω και εις ανώτερα, αλλά μετά θυμήθηκα ότι δεν …υπάρχουν «ανώτερα», καθώς όλα τα σκαλιά τα ανέβηκε και άφησε το σημάδι του.


Να τον χαιρόμαστε


Χρήστος Γ. Μεσσήνης,


π. αρχισυντάκτης στην εφημερίδα «Τα Νέα»


ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΠΡΥΤΑΝΗΣ

Ο Καθηγητής Ιωάννης Ε. Μεσσήνης είναι Μαιευτήρας Γυναικολόγος και εκπαιδεύτηκε σε Αθήνα και Σουηδία. Εργάστηκε στο Εδιμβούργο και Αμπερντίν (5 χρόνια) στη θέση του Ανώτερου Λέκτορα.

Στην Ελλάδα, ήταν αρχικά Επίκουρος και στη συνέχεια Αναπληρωτής Καθηγητής (Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων) και από το 1995 Καθηγητής Μαιευτικής και Γυναικολογίας (Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας), στη Λάρισα και Πρόεδρος του Τμήματος Μαιευτικής και Γυναικολογία (διαπιστευμένο από EBCOG).

Έχει δύο πτυχία MD (Ελλάδα) και το διδακτορικό (Aberdeen, Ηνωμένο Βασίλειο).

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα είναι Αναπαραγωγικής Ενδοκρινολογίας. έχει συγγράψει περισσότερες από 170 εργασίες σε περιοδικά με κριτές και σε πολλά κεφάλαια βιβλία.

Από το 2000-2004, διετέλεσε Associate Editor του Human Reproduction. Είναι επίσης μέλος της συντακτικής επιτροπής πολλών διεθνών περιοδικών με αρθρογραφία αλλά είναι και κριτής σε περισσότερα από 30 διεθνή περιοδικά αξιολόγησης. Μέχρι 2009, ήταν ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μαιευτικής και Γυναικολογίας και εμπνευστής της Ελληνικής Εφημερίδας για τη Γυναικολογία και την Μαιευτική.

Ήταν μέλος της συμβουλευτικής (1998-2002) και των Εκτελεστικών Επιτροπών της ESHRE (2001-2005) και σήμερα είναι μέλος της συμβουλευτικής και της Εκτελεστικής Επιτροπής της MSRM και η Εκτελεστική Επιτροπή του EBCOG (από το 2009).





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις