Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022

 ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ (KATA 45’) Η ΛΕΥΚΑΔΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ-ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΠΑΡΑΔΙΔΕΤΑΙ Η ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΤΗΣ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ

Πιο κοντά έρχεται - κατά 45 λεπτά-περίπου-η Αθήνα με τη Λευκάδα αφού με ταχύτατους ρυθμούς προχωρεί η εργολαβία-σκούπα που θα ολοκληρώσει τον αυτοκινητόδρομο Άκτιο-Αμβρακία.Το ερχόμενο καλοκάιρι - θα λειτουργήσει η παράκαμψη της Αμφιλοχίας(18 χλμ) .Το όλο το έργο΄(Αμβακία) θα παραδοθεί το 2023 ενώ εφετος σχεδιάζεται να παραδοθεί και ο δρόμος ‘Ακτιο-Αγιος Νικόλαος.
Ο αυτοκινητόδρομος Άκτιο-Αμβρακία θα συνδέεται με την Ιόνια Οδό στο νότιο άκρο της Λίμνης Αμβρακίας και στα δυτικά με την υποθαλάσσια αρτηρία Ακτίου-Πρέβεζας. Με την ολοκλήρωση του, θα επιτευχθεί η παράκαμψη Αμφιλοχίας, που το καλοκαίρι παρουσιάζει μεγάλο κυκλοφοριακό πρόβλημα και θα μειώσει δραστικά το χρόνο ταξιδιού προς τα Ιόνια Νησιά και την Ηγουμενίτσα. Για παράδειγμα το ταξίδι μέχρι τη Λευκάδα, θα μειώσει το χρόνο ταξιδιού από την Αθήνα από σχεδόν 4 ώρες που είναι σήμερα, σε περίπου 3 ώρες και 15 λεπτά. Σχεδόν κατά μία ώρα θα μειωθεί και το ταξίδι μέχρι την Ηγουμενίτσα και κατ` επέκταση προς την Κέρκυρα.
Επισημαίνεται παράλληλα ότι για τη σύνδεση της Λευκάδας κατασκευάζονται δύο ακόμη κλάδοι:
-ΒΟΝΙΤΣΑ-ΛΕΥΚΑΔΑ, μήκους 16,4 χλμ, από τον Ανισόπεδο Κόμβο στην Βόνιτσα μέχρι την περιοχή κάστρου Αγίας Μαύρας, ανατολικά της γέφυρας που συνδέει τη Λευκάδα. Στο μεγαλύτερο τμήμα του δρόμου θα γίνει βελτίωση του υπάρχοντος δρόμου ενώ νέα χάραξη θα έχουμε για την παράκαμψη του οικισμού του Αγίου Νικολάου.
-ΑΚΤΙΟ-ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ μήκους 5,4 χλμ, από τον Ανισόπεδο Κόμβο στο Άκτιο μέχρι την σύνδεση της με τον κλάδο 1 στην περιοχή του Αγίου Νικολάου. Από τα 5,4 χλμ , τα 2,5 χιλιόμετρα αποτελούν βελτίωση της υφιστάμενης οδού ΑΚΤΙΟΥ-ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ.Ο δρόμος Άκτιο-Αγιος Νικόλαος θα είναι έτοιμος και θα δοθεί στην κυκλοφορία μέσα στο 2022.
Φυσικά γίνεται κατανοητό ότι η Λευκάδα με τη σοβαρή έλλειψη υποδομών δεν θα είναι σε θέση να δεχτεί την έκρηξη της τουριστικής κίνησης το καλοκαίρι(με δεδομένη και την ύφεση της πανδημιας) με τα γνωστά προβλήματα να καρκινοβατούν:
-Υποθάλλάσια ζεύξη την οποία οι ‘φωστήρες’ του ΣΥΡΙΖΑ απέρριψαν.
----Απουσία οργανωμένων πάρκινκ, πινακίδων προορισμών και πεζοδρομήσεων στο ιστορικό κέντρο.
-Παράκαμψη Καλαμιτσίου και Εξάνθειας.Ειδικά εφέτος αναμένεται πρωτοφανές κυκλοφοριακό κομφούζιο στο χωριό αφου το ναυάγιο στην περιοχή έγινε ήδη πόλος ελξης.
--Σκουπίδια και διακοπές νερού.
-Διάβρωση παραλίας Αη Γιάννη .
-Δρόμοι σε τρισάθλια κατάσταση με τεράστιες λακούβες κα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις