Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2022

 ΧΡΟΝΟΝΤΟΥΛΑΠΟ

ΤΟΥ  ΗΛΙΑ   ΓΕΩΡΓΑΚΗ

Οι πρόσφατες  κραυγές περι περικοπών συντάξεων,   αποδεικνύουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο  δεν έχει καμία επαφή με την πραγματικότητα αλλά  συνεχίζει να προκαλεί  τους απόμαχους της  δουλειάς.Κινούνται στο ίδιο μοτίβο.Της αλλαζονείας,του ψεύδους και της εξαπάτησης. Και δεν χρειάζονται οι δημοσκοπήσεις  για να  αποδείξουν ότι οι δήθεν    αριστεροί  έχουν πάρει  διαζύγιο με την κοινωνία.Το  ψέμα και η παραπληροφόρηση…κυλάει στο αίμα τους.

Κατ΄ αρχάς  , σύμφωνα με τον νόμο, δεν επιτρέπεται η σώρευση περισσότερων της μιας εθνικών συντάξεων στο ίδιο άτομο.

Η επίμαχη  εγκύκλιος Τσακλόγλου βασίστηκε  στο νόμο  Κατρούγκαλου( ΣΥΡΙΖΑ)   και αφορά  μόνο  όσους λαμβάνουν περισσότερες από μία συντάξεις (γήρατος, αναπηρίας ή θανάτου).Και  φυσικά  δεν αφορά τις ανταποδοτικές  συντάξεις(σύνταξη ανάλογα με τις εισφορές)  τις οποίες και  αυτές  ‘’πετσόκοψε’’ ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο όταν ένας ασφαλισμένος δικαιούται περισσότερες της μιας συντάξεις από οποιαδήποτε αιτία (γήρατος, αναπηρίας ή θανάτου), του χορηγείται μια μόνο εθνική σύνταξη, που δεν μπορεί να υπερβαίνει (μεμονωμένα ή ως άθροισμα εθνικών συντάξεων από διαφορετικές αιτίες) το ανώτατο όριο μιας πλήρους εθνικής σύνταξης (384 ευρώ). Η εν λόγω εγκύκλιος αφορά μόνο όσους ασφαλισμένους βγουν στη σύνταξη από την 1η Ιανουαρίου 2022 και μετά, επομένως δεν έχει αναδρομική ισχύ.Και  αφορά ένα περιορισμένο αριθμό δικαιούχων  .

Και  ξαφνικά  άνοιξαν οι ασκοί του  αίολου από αυτούς που θεσμοθέτησαν την επίμαχη  διάταξη!Και    τώρα  ωρύονται  ξεχνώντας  τα εγκλήματα που διέπραξαν στην κοινωνική ασφάλιση.

Πλέον όλοι γνωρίζουν ότι έχουμε   βιώσει την κατάρρευση των πολιτικών μύθων που καλλιέργησε το κόμμα της(δήθεν) Αριστεράς τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και τη διάψευση των προσδοκιών μιας μεγάλης μερίδας του ελληνικού λαού, που πίστεψε στις υποσχέσεις του Αλέξη Τσίπρα.Ποτέ άλλοτε μια κυβέρνηση δεν εξαπάτησε και δεν κορόιδεψε  την κοινωνία( και κυρίως  τους συνταξιούχους και  τους ελεύθερους επαγγελματίες), όπως ο ΣΥΡΙΖΑ.Οχι μόνο δεν στήριξε(όπως  υποσχέθηκε) τους απόμαχους της δουλειάς , αλλά τους εξόντωσε με 18  ‘’ψαλίδια’’  σε συντάξεις και εισοδήματα που   επέβαλλε ο νόμος Κατρούγκαλου.Κι αν θυμάστε με αλλεπάλληλα ψέματα  και  δηλώσεις-οπερέτα  -  υποστήριζαν   ότι έγιναν  αυξήσεις στις συντάξεις !!Μάλιστα ,   εκτός από την ισοπέδωση του  ασφαλιστικού και την  κατάργηση του ΕΚΑΣ στους χαμηλοσυνταξιούχους  , έκοψαν ακόμη και τις αναπηρικές συντάξεις!!!  

Τελευταία ο κ. Τσίπρας,επαναλαμβάνει  υποσχέσεις του…  αέρα .Αλήθεια Γιατί  όσα  πάλι(ανεκπλήρωτα)  υποσχέθηκε ,δεν τα έπραξε  όταν ήταν 4,5  χρόνια  στην κυβέρνηση?Και που είναι η πρόνοια  για τους συνταξιούχουςτους  οποίους  φτωχοποίησε   μαζί με τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους  αγρότες  και τους  επιστήμονες???

Μακρυά  από τις ανάγκες και τις  φωνές    της κοινωνίας ,προκαλούν ζητώντας  πάλι στη  ψήφο  του λαού, ο οποίος τους  έχει οδηγήσει - δια παντός  -στο  χρονοντούλαπο της  ιστορίας.Το ξέρουν αλλά  υποκρίνονται   ψευδόμενοι.

Γιατί ετσι  έμαθαν.Να  ζούν με  ψέματα!

ΤΑ  ΝΕΑ -13/1/2022

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις