Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020

 

ΠΟΤΕ  ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ  ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ

Από τις 24 Νοεμβρίου μέχρι τις 30 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθούν οι πληρωμές σε συντάξεις και επιδόματα του ΟΠΕΚΑ. Ειδικότερα, η καταβολή των συντάξεων ξεκινάει στις 24 Νοεμβρίου και θα γίνει μία ακόμη φορά με βάση τον ΑΜΚΑ.

Σε αυτή την πληρωμή των επιδομάτων του ΟΠΕΚΑθα πληρωθεί η 5η δόση του επιδόματος παιδιού Α21, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να καταβληθεί το επίδομα ορεινών και μειονεκτικών περιοχών του 2019 και του 2020.

Αναλυτικότερα, ο e-ΕΦΚΑ θα καταβάλλει τις κύριες και οι επικουρικές συντάξεις μηνός Δεκεμβρίου 2020 των συνταξιούχων του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ) ως εξής:
1. Από το τ.ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες και τον ΟΤΕ, και ο ΑΜΚΑ τους τελειώνει σε 1,3,5,7,9 να καταβληθούν στις 24 Νοεμβρίου 2020, ημέρα Τρίτη.
2. Από το τ.ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες, και τον ΟΤΕ, και ο ΑΜΚΑ τους τελειώνει σε 0,2,4,6,8 να καταβληθούν στις 25 Νοεμβρίου 2020, ημέρα Τετάρτη.
3. Από τους τέως ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ, να καταβληθούν στις 26 Νοεμβρίου 2020, ημέρα Πέμπτη.
4. Από το Δημοσίο, τ.ΝΑΤ, τ.ΕΤΑΤ, τ.ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ να καταβληθούν στις 27 Νοεμβρίου 2020 ημέρα Παρασκευή.

Στην συνέχεια την Δευτέρα 30 Νοεμβρίου θα γίνει η καταβολή των επιδομάτων. Ήδη έκλεισε προσωρινά η ηλεκτρονική πλατφόρμα αιτήσεων Α21 για το Επίδομα Παιδιού 2020, προκειμένου να γίνει η πληρωμή των δικαιούχων της 5ης διμηνιαίας δόσης στις 30 Νοεμβρίου.Κατόπιν αυτού, η ηλεκτρονική πλατφόρμα δεν θα δέχεται νέες αιτήσεις μέχρι να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση και καταβολή της πέμπτης διμηνιαίας δόσης για το 2020. Μετά την ολοκλήρωση της πληρωμής, η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα ενεργοποιηθεί εκ νέου.

Το Επίδομα Παιδιού υπολογίζεται με βάση τα εξαρτώμενα τέκνα που έχουν δηλωθεί στο Α21 του 2020. Η εκκαθάριση των αιτήσεων θα γίνει σύμφωνα με την τελευταία φορολογική δήλωση, που σημαίνει ότι θα πληρωθούν μόνον όσοι υπέβαλαν τη φετινή φορολογική δήλωση.

Υπενθυμίζεται προς όλους τους ενδιαφερομένους ότι για να χορηγηθεί το Επίδομα Παιδιού θα πρέπει η αίτηση να έχει υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί. Αίτηση, η οποία αποθηκεύτηκε προσωρινά, θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη.

Οι αιτούντες μπορούν να επισκέπτονται τον σύνδεσμο https://opeka.gr/oikogeneies/epidoma-paidiou/erotiseis-apantiseis/ και να διαβάσουν τις συχνές ερωτήσεις και τις σχετικές απαντήσεις που δίδονται από τον οργανισμό και στοχεύουν σε τυχόν διευκρινίσεις γύρω από το Επίδομα Παιδιού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις