Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021

 











 

 

  7 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ  ΓΙΑ ΦΑΓΗΤΟ ΣΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ

-----------------------------------------------------------------------

 

Η Λευκάδα φημίζεται για τις φθηνές ταβέρνες (σε σύγκριση με άλλους τουριστικούς προορισμούς)με μοναδικές γεύσεις. Βουνό και θάλασσα συνδυάζουν ενα γαστρονομικό μωσαϊκό. Απο καλαμάρι γόνο μέχρι φρυγαδέλι και απο αλανιάρες τσιπούρες μέχρι αρνί στις κληματόβεργες.

Προσωπικά  προτείνω για φαγητό στη Λευκάδα τις παρακάτω  ταβέρνες-ψησταριές:

-‘ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ  (ΛΥΓΙΑ):Η φημισμένη ταβέρνα του 'Γιάννη'(τηλ.2645071619) στο γραφικό ψαροχώρι της Λυγιάς Λευκάδας(6χλμ από την πόλη), ικανοποιεί τις απαιτήσεις ολων.Θεωρείτε-και όχι αδικα-ως η καλύτερη ταβέρνα του νησιού ως προς την τοποθεσία,την ποιότητα και τις τιμές της. Βρίσκεται δίπλα στη θάλασσα και πολλοί λένε οτι ''όποιος δεν πήγε στον Γιαννη δεν γνώρισε τη Λευκάδα''. Και δεν ειναι υπερβολή αν ληφθεί υπόψην οτι δεν υπαρχει ντόπιος ή ξένος τουριστικός οδηγός που να μην εχει τον 'Γιαννη'' στις προτάσεις του.Ψάρια, καλαμάρια και γενικά ολα τα θαλασσινά φρέσκα και σε λογικές τιμές. Κι οχι μόνο. Η ταβερνα προσφέρει σπιτικές πατάτες, μοναδικά κρέατα και μαγειρευτά (σε πλούσιες μερίδες)ενω στο τέλος προσφέρονται γλυκά ταψιού με το καλύτερο γαλακτομπούρικο.Επίσης προσφέρονται  Ελληνικά παραδοσιακά πιάτα, ζυμαρικά, δροσιστικές σαλάτες και πολύ νόστιμα ορεκτικά.Ζητήστε απο τον Γιαννη(Λογοθέτη)να σας φτιάξει κόκορα αλανιάρη μακαρονάδα με χοντρό μακαρόνι.Ιδαίτερα ελκκυστική ειναι η φέτα του την οποία προμηθεύεται(μαζι με τα κρέατα) απο την γειτονική Αιτωλοακαρνανία.Η ιστορία του μαγαζιού ανέρχεται στα 35 χρόνια και το φαγητό του έχουν γευτεί πρωθυπουργοί της Ελλάδας (Σημίτης, Καραμανλής, Παπανδρέου), ο πρόεδρος της Δημοκρατίας (Παπούλιας) καθώς και διάσημες προσωπικότητες από όλους τους χώρους.

-‘’ΤΟ ΑΛΩΝΙ’’(ΧΟΡΤΑΤΑ):Οσοι φίλοι θα περάσουν εφέτος τις διακοπές τους στη Λευκάδα(και είναι πολλοί) τους προτείνω ανεπιφύλακτα να  περάσουν  όμορφες στιγμές με  ένα εξαιρετικό γευστικό ταξίδι στην ταβέρνα ‘ΤΟ ΑΛΩΝΙ’’ στο ορεινό χωριό Χορτάτα της Λευκάδας.Οσοι επισκεφθούν τις φημισμένες παραλίες Πόρτο Κατσίκι και  Εγκρεμνοί μπορούν να επισκεφθούν ‘ΤΟ ΑΛΩΝΙ’’ αφού  τα Χορτάτα βρίσκονται στη διαδρομή τους.

Το "Αλώνι" βρίσκεται σε υψηλή  θέση στην λίστα των εστιατορίων του Tripadvisor  έχοντας πολλά θετικά σχόλια επισκεπτών ελλήνων αλλά και ξένων οι οποίοι απόλαυσαν εκεί ξεχωριστές γεύσεις .Η ταβέρνα είναι προτεινόμενη στους  μεγαλύτερους ξένους  τουριστικούς οδηγούς.Κατ’αρχάς  είναι το όμορφο περιβάλλον του χωριού που είναι χτισμένο σε υψόμετρο 600 μέτρων.Επειτα η ταβέρνα είναι εντυπωσιακή  με όμορφο ντεκόρ η οποία προσφέρεται και για τους θερινούς μήνες αφού έχει ένα μεγάλο μπαλκόνι με θέα. Και το σημαντικότερο:οι τιμές της είναι λογικές και το σέρβις του είναι  αψογο.Και με χαμόγελο.Όλα τα πιάτα  του είναι φρέσκομαγειρεμένα . Τα περισσότερα προϊόντα είναι παραγωγής τους. Κόκορας αλανιάρης με χοντρό μακαρόνι ,αρνάκι και κατσικάκι στη σούβλα, παραδοσιακές χειροποίητες πίτες και φυσικά μεζέδες όπως κοκορέτσι, φρυγαδέλι άλλα και άλλα παραδοσιακά εδέσματα όπως τηγανιά, μανιτάρια αλώνι,  ρεβίθια φούρνου, φακές καΕγκλουβής και φρέσκια παραδοσιακή τυρόπιτα .Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα: www.t-aloni.grΤηλ. Επικοινωνίας:26450-33240.

-’’ΠΑΥΛΟΣ’’-  ΧΑΡΑΔΙΑΤΙΚΑ:Φημισμένη  ψησταριά με μοναδικούς μεζέδες.Το  καλύτερο φρυγαδέλι.Ξεχωρίζουν το κοκορέτσι, το σπληνάντερο και τα παιδάκια του. Οι άνθρωποι έχουν και κρεοπωλείο στον ίδιο χώρο και ξέρουν από κρέας όσο λίγοι. Πού είναι το μαγαζί; Από Λευκάδα προς Νυδρί, περνάς το Νυδρί και αμέσως μετά, στην ευθεία μετά τη Revoil και πριν το Βλυχό θα δεις ταμπέλα δεξιά για Χαραδιάτικα. Στα 2 χιλιόμετρα θα σε οδηγήσει ο δρόμος στο τέρμα του στο πάρκινγκ του Παύλου. Βασική παρατήρηση: ΜΗΝ πάτε Σαββατοκύριακο, και γενικά προσπαθήστε να πάτε νωρίς αν θέλετε να δοκιμάσετε τα ονομαστά του εδέσματα και αν θέλετε να εξυπηρετηθείτε καλά.  Τηλ. 2645 095296.

-ΛΙΘΑΝΩΦΛΙ(ΕΓΚΛΟΥΒΗ) : Μια οικογενειακή επιχείρηση φτιαγμένη με αγάπη και μεράκι,στην πανέμορφη (και ψηλότερη των  Επτανήσων)πλατεία της Εγκλουβής Λευκάδας. Το χωριό της φημισμένης  φακής.Πιστοί στην παράδοση,η οικογένεια του φίλου Μίμη  Κούρτη  προσφέρει  σπιτικές γεύσεις,τόσο στα φαγητά,όσο και στα γλυκά και στα ποτά.ΤΗΛ.2645041869.

--.’Ο ΚΑΜΠΟΣ’(ΤΣΟΥΚΑΛΑΔΕΣ).Σε μια γραφική αυλή, η οποία σε μεταφέρει στη δεκαετία του 1960- μακριά από το θόρυβο- με μια υπέροχη σκιά από μουριές, κληματαριές και ελιές ‘κρύβεται ‘ η παραδοσιακή και οικογενειακή ταβέρνα ‘Ο ΚΑΜΠΟΣ’ στο χωριό Τσουκαλάδες Λευκάδας( περίπου 15΄από την πόλη), στο δρόμο προς τον Αγιο Νικήτα.Είναι ψησταριά μαζί με μαμαδίστικα μαγειρευτά φαγητά από τη γιαγιά.Δικαίως συγκαταλέγεται στις κορυφαίες ταβέρνες του νησιού με εξαιρετικό σέρβις και χαμηλές τιμές.Τράγος κοκινιστός (που δεν θα ξεχάσετε ποτέ) ,θεϊκό παστίτσιο και μοσχαράκι κοκκινιστό, αλανιάτης κόκορας με χοντρό μακαρόνι και πολλά άλλα μαγειρευτά και γλυκά για το τέλος καθώς και εκλεκτά ψητά της ώρας με ‘άπαιχτα’ παιδάκια και μπιφτέκια, περιλαμβάνονται στο μενού.Ολα είναι σπιτικά και φρέσκα.Πρόκειται για μια γαστρονομική εμπειρία για ΄ψαγμένους' στο καλό φαγητό.Ο ΚΑΜΠΟΣ -ΤΗΛ.2645 097278

-’’ Ο  ΧΑΡΗΣ’’(ΦΤΕΡΝΟ):Μια απλή , ήσυχη και   προτεινόμενη   ψησταριά με δροσιά  και μοναδικούς  μεζέδες.Φρυγαδέλι, κοκορέτσι, σπληνάντερο, κοντοσούβλι .Με μαμαδίστικες  πατάτες και ζουμερά  μπιφτέκια και μπριζόλες.Ο Γιώργος  και η Σιμεόνι  δίνουν τον καλύτερό τους  εαυτό  για να περάσει καλά ο πελάτης.Αψογο σέρβις, χαμηλές   τιμές.
ΤΗΛ. 2645095549-κινητό: 6987076480. 

--.’LA VINARIA’(πόλη):  Κρυμένη σε  ένα καντούνι της πόλης, ακριβώς απέναντι από το παροδοσιακό  ξενοδοχείο   santa  maura , προσφέρει σπιτίσια μαγειρευτά με  σπεσιαλιτέ τον τόνο  και τη ζουμερή μπριζόλα. Βρίσκεται-και όχι άδικα- στην κορυφή των  θετικών σχολίων στο  tripadvisor  tηλ:698 112 4955  και   264501753.

Φυσικά  υπάρχουν και δεκάδες άλλες  ταβέρνες, ψησταριές και πιτσαρίες  τόσο  στην πόλη  όσο και στα χωριά  του νησιού(Καρυά, Αγιος Πέτρος, Βασιλική, Σύβρος κα).Ξεχωρίζουν ‘ΤΟ ΜΟΝΑΤΟ’ στο Κάθισμα,‘Η Ανάσα  του  Ζορμπά’ στη Νικιάνα, η ‘Ελένη’ στην Καρυά, η ‘Μαργαρίτα’ και το ‘OLD  NAVY”στην πόλη, ο ‘Γιωργαλάκης’ στην Εύγηρο, το ΑΜΕΝΤΕ’ στον Δρυμώνα, η ‘ΡΑΧΗ’ στην Εξάνθεια  κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις