Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019



ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΘΥΣΙΕΣ

Oί πρόσφατες  αποφάσεις του ΣτΕ για το ξήλώμα του νομου Κατρούγκαλου αποδεινύουν τον  ερασιτεχνισμό, την επιπολαιότητα αλλα και την ιδεοληψία  που διέκρινε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σε ένα τόσο σοβαρό θέμα όπως είναι το ασφαλιστικό και οι  συνταξεις.Με αποκλειστικό γνώμονα την περικοπή των συνταξεων, του εφάπαξ, των μερισμάτων και του ΕΚΑΣ  κατασκευασαν ένα νόμο-φούσκα . Και τωρα το εκτρωμα Κατρούγκαλου οδηγείται στις καλένδες.

Με την απόφαση του ΣτΕ  και με τη νομιμοποίηση του επανυπολογισμόυ των «παλαιών» συντάξεων με βάση τα ποσά που είχαν διαμορφωθεί στις 31.12.2014 ουσιαστικά το ΣτΕ, (έμμεσα) αναιρεί προηγούμενη δική του απόφαση την 2287-2290/2015 με την οποία κρίθηκαν παράνομες οι περικοπές συντάξεων των Ν. 4051 & 4093 και βάση αυτής, απαιτούνταν η διόρθωσή των συντάξεων και η επιστροφή των αντίστοιχων ποσών.
Παράλληλα:

-Τα αναδρομικά για  τους συνταξιουχους περιορίζονται στους 10 μήνες για το διάστημα (7ος 2015 έως 4ος 2016), ενώ για την περίοδο (5ος 2016 – 12ος 2018) εκκρεμεί νέα απόφαση επίσης του ΣτΕ.

-- Αντισυνταγματικά κρίνονται τα ποσοστά αναπλήρωσης του νόμου Κατρούγκαλου, που καθορίζουν το ύψος της ανταποδοτικής σύνταξης. Η κρίση αυτή ευνοεί τους ασφαλισμένους που θα συνταξιοδοτηθούν με πολλά έτη ασφάλισης και υψηλές συντάξιμες αποδοχές. Ανατρέπεται δηλαδή η υποανταποδοτικότητα των μεσαίων και υψηλών συντάξεων και έρχονται νέα ποσοστά αναπλήρωσης που θα δικαιώνουν με αυξήσεις όσους αποχωρούν με πολλά έτη ασφάλισης.
-Κρίνονται παράνομες οι περικοπές των επικουρικών την 1.6.2016, ακυρώνεται η υπουργική απόφαση που τις επέβαλε και  δικαιώνονται οι 260.000 συνταξιούχοι οι οποίοι το νέο ετος θα δουν αυξησεις στις  επικουρικές συνταξεις τους.

--- Νέο σύστημα εισφορών για 1,4 εκατομμύρια ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες καλείται να νομοθετήσει το υπουργείο Εργασίας, καθώς κρίθηκε αντισυνταγματική από το ΣτΕ η εισφοροδότησή τους στο 20% των αποδοχών τους.

Η κυβέρνηση με το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, που θα  φέρει στη Βουλή, οφείλει να προστατεύσει τοσο τους ασφαλισμένους οσο και τους  συνταξιούχους οι οποιοι  επλήγησαν βάναυσα από τη λαίλαπα των μνημονίων αλλα και τον αντιασφαλιστικό νόμο Κατρούγκαλου με τις  22 περικοπές.Η κοινωνία πλέον δεν αντέχει  καμμία άλλη οικονομική αφαίμαξη.Τέλος οι θυσίες.

ΗΛΙΑΣ  ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ-''ΤΑ ΝΕΑ''  24/10/2019

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις