Δευτέρα 12 Αυγούστου 2024

 






ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ 'ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ' ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΓΕΩΡΓΑΚΗ ΣΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ

Στο κατάμεστο κηποθέατρο Αγ. Σικελιανός στη Λευκάδα , και μέσα σε κλίμα συγκίνησης, έγινε χτες το βράδυ η παρουσίαση του νέου βιβλίου του δημοσιογράφου ΗΛΙΑ Π. ΓΕΩΡΓΑΚΗ με τίτλο ‘ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ’ (εκδόσεις Καμπύλη).
Ο συγγραφέας αφιέρωσε την εκδήλωση -η οποια καταχειροκροτήθηκε-στον αξέχαστο Λευκαδίτη ηθοποιό ΗΛΙΑ ΛΟΓΟΘΕΤΗ.
Πίνακες ζωγραφικής του ηθοποιού φιλοτέχνησαν και παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση από τους Λευκαδίτες ζωγράφους ΔΙΟΝΥΣΗ ΖΑΒΕΡΔΙΝΟ ΚΑΙ ΖΩΗ ΡΟΜΠΟΤΗ.
Για το βιβλίο μίλησαν ο δημοσιογράφος-συγγραφέας και πρώην πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Πάνος Σόμπολος, η Ιουστίνη Φραγκούλη-Αργύρη(δημοσιογράφος-συγγραφέας), η Αγγελική Περδικάρη(φιλόλογος-ποιήτρια), η Τιτίνα Ροντογιάννη(φιλόλογος-ζωγράφος). Κείμενα του βιβλίου διάβασε η ηθοποιός Ελένη Φίλιππα.
Χαιρετισμούς απηύθυναν ο πρ. υπουργός και βουλευτής ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ, ο βουλευτής Λευκάδας ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΒΒΑΔΑΣ και εκ μέρους της ΕΣΗΕΑ ο δημοσιογράφος ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΑΛΑΠΑΤΗΣ.
O συγγραφέας επανέλαβε την πρόταση του προς το Δήμο Λευκάδας να δοθεί το όνομα του ΗΛΙΑ ΛΟΓΟΘΕΤΗ στο νέο ανοικτό θέατρο της Λευκάδας.
Η εκδήλωση συνοδεύτηκε με ένα πλούσιο μουσικό προγραμμα που εντυπωσίασε τους θεατές.
ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ :
1-ΤΟ ΝΕΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΗΜΑ ‘ΠΟΝΤΕΣ’ ΣΕ ΜΕΛΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΓΕΩΡΓΑΚΗ ΣΕ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ Δ.ΓΡΑΨΑ-Δ.ΓΕΩΡΓΑΚΗ- Μ.ΤΡΑΥΛΟΥ-Μ.ΛΑΠΙΔΑΚΗ..
2---Η ‘ΑΓΙΟΜΑΥΡΙΤΙΚΗ ΠΑΡΕΑ’ με επτανησιακές καντάδες.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πρόκειται για ενα συλλεκτικό, έγχρωμο, βιβλίο-έκπληξη(145 σελίδες), υψηλής αισθητικής, με 68 φωτογραφίες και πίνακες ζωγραφικής για τη Λευκάδα, μαζί με πεζά και ποιήματα του συγγραφέα.
Πίνακες ζωγραφικής και επιλεγμένες φωτογραφίες με θέματα Λευκάδας έχουν προσφέρει στο βιβλίο οι :
ΘΕΟΔΩΡΑ ΓΕΩΡΓΑΚΗ,ΦΡΟΣΩ ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΥ,ΤΙΑ ΠΑΝΤΑΖΗ ,ΤΙΤΙΝΑ ΡΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ,ΜΑΡΙΑ ΧΙΩΤΑΚΗ, ΞΕΝΟΦΩΝ ΜΙΚΡΩΝΗΣ,ΤΙΤΙΝΑ ΡΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ,ΜΑΥΡΕΤΑ ΑΡΒΑΝΙΤΗ,ΚΩΣΤΑΣ ΒΛΑΧΟΣ, ΖΩΗΣ ΡΟΜΠΟΤΗΣ,ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΤΩΠΟΔΗΣ,ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΠΟΛΥΜΕΡΗΣ,ΣΩΤΗΡΗΣ ΘΕΡΙΑΝΟΣ,ΕΛΕΝΗ ΚΑΤΩΠΟΔΗ,ΚΑΙΤΗ ΚΑΚΑΒΟΥΛΗ,ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΖΑΚΥΝΘΙΝΟΣ,ΤΕΤΑ ΚΟΥΡΤΗ- ΠΕΛΕΚΟΥΔΑ, FRITZ BERGER, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΓΙΑΝΝΗΣ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΖΕΛΛΟΣ,
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΣΤΑΦΥΛΙΔΗΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΑΖΗΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ.Το εξώφυλλο του βιβλίου είναι πίνακας ζωγραφικής της ΤΙΤΙΝΑΣ ΡΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ.
--------------------------------------------------------------------------
ΣΗΜΕΙΑ ΠΩΛΗΣΗΣ:
ΛΕΥΚΑΔΑ:Κεντρική διάθεση Βιβλιοπωλείο ‘’Αργοναύτης’’, Ιωάννου Μελά 175, Λευκάδα(ΚΕΝΤΡΙΚΉ ΑΓΟΡΑ-ΠΛΗΣΙΟΝ ΕΛΤΑ). email: info@argonautisbooks.com, τηλ. επικοινωνίας: 21 0223 3633. https://www.argonautisbooks.com/
ΑΘΗΝΑ :Το βιβλίο είναι διαθέσιμο στα βιβλιοπωλεία IANOS, Βιβλιοπωλείο Πατάκη, ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ~ POLITEIA BOOKSTORE, Βιβλιοπωλείο Τζανακάκης και από την
-ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ:ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΜΠΥΛΗ:
κεντρική διεύθυνση των εκδόσεων στο email: secretary@kambili.gr και στον τηλέφωνο 210-5156810
Όλες οι αντιδράσει

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις