Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2022

 ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΙ

ΑΡΘΡΟ  ΤΟΥ  ΗΛΙΑ  ΓΕΩΡΓΑΚΗ

Δεν  χρειάζονται  τα δημοσκoπικά  ευρήματα για να  αποδειχτεί   το πολιτικό και εσωκομματικό αδιέξοδο του κ. Τσίπρα  , ο οποίος  μαθηματικά οδηγεί  τον ΣΥΡΙΖΑ να ‘ ‘’φλερτάρει’ σε  μια νέα  εκλογική ήττα.Είναι     μείζον θέμα, όταν ο πρώην   (αποτυχημένος) πρωθυπουργός της  δήθεν  αριστεράς,επιρρίπτει   ευθύνες   και   στα  μέσα  μαζικής  ενημέρωσης.Αυτό    σημαίνει ότι   βάζει   στο  στόχαστρο  όλους   τους  εργαζόμενους   στα Μέσα  Μαζικής  Ενημέρωσης, επειδή   έχει αποτύχει και ως  αντιπολίτευση.Αυτό στην καθομιλουμένη  ερμηνεύεται  ότι   ‘έχασε  την μπάλα’.

Ζει  στο  μύθο του, ο πρώην.Καί  ο υποψήφιος ,  μελλοντικός,  πρώην. Και  φυσικά,με το  σύνηθες  αλλαζονικό και  ψεύτικο  μειδίασμα  του.Ολοι οι άλλοι είναι υπέυθυνοι .Ολοι εκτός  από το   ίδιον.’Οταν  ακόμη και την   δική   τους  ‘   Αυγή’  εχουν χρεωκοπήσει   με τεράστια  φέσια  στους  εργαζόμενους.

 Φυσικά  δεν γίνεται,καμμία  κουβέντα  για την αποτυχημένη  απόπειρά  του - ως  κυβέρνηση - να κλείσει  τον πρώην ΔΟΛ( μαζι με τον ακροδεξιό  συνεργάτη  του   Π.Καμμένο) και  να   μείνουν στο δρόμο  500   οικογένειες.Καμμία κουβέντα  για  τις  ψεύτικες    εξαγγελίες  του  για το ‘’ σχίσιμο  των μνημονίων’’,για  τα νταούλια,  για   τις  δήθεν  αυξήσεις σε  συντάξεις και εισοδήματα, όταν ακόμη  ‘στενάζουν  ‘ εργαζόμενοι,συνταξιού χοι και επαγγελματίες  με  την  αδιέξοδη  οικονομική   του  πολιτική καθώς και με  την ισοπέδωση  του  ασφαλιστικού-  με το νόμο Κατρούγκαλου- ο οποίος   φτωχοποίησε  τους πάντες  με  τα 23  ‘’ψαλίδια’’ σε  συντάξεις και επιδόματα και την υπερφολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών.Καμμία  κουβέντα    για την περικοπή  του  ΕΚΑΣ στους  χαμηλοσυνταξιούχους,καμμία  κουβέντα  για  το Μάτι, τη Μάνδρα  αλλα   τη σκευωρία Novartis .Καί  τόσα  αλλα( πχ  Πολάκης  κλπ).

Ο πανικός αλλά η πολιτική ανωριμότητα  του κ. Τσίπρα, ‘’ κρύβεται’’ πίσω  από την πρόσφάτη -λόγω των  εσωκοκομματικών προβλημάτων  και της  δημοσκοπικής  κατάρρευσης-εμμονή του να  γίνουν πρόωρες  εκλογές.

Αυτή η αδιέξοδη  πρόταση   υποβάλλεται μόνο όταν  τα  πολιτικά αδιέξοδα  και ο φανατισμός , κυριαρχούν  επισκιάζοντας  το εθνικό συμφέρον  εν μέσω οικονομικής κρίσης  λόγω της  πανδημίας.

Δεν  υπάρχει  καμμία  αμφιβολία  ότι μια  ανύπαρκτη αντιπολίτευση  με τα  γνωστά  ψέματα,  τις φρούδες  υποσχέσεις και την παραπληροφόρηση δεν  εχει ακόμη καταλάβει (ή συνειδοποιήσει )     ότι  δεν έχει  καμμία  προοπτική.

Επειδή απλά   έχει καταδικαστεί –ως  αποτυχημένος- στη συνείδηση της κοινωνίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις