Τετάρτη 29 Μαΐου 2019




ΤΕΛΟΣ ΠΑΙΓΝΙΔΙΟΥ
(ΑΡΘΡΟ ΜΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΑ 'ΝΕΑ')
Δεν ηταν έκπληξη η οδυνηρή ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις πρόσφατες εκλογές.’Εκφράστηκε στην κάλπη η οργή των πολιτών.’Πλήρωσε’ ετσι η κυβέρνηση την αλλαζονία των στελεχών της, τις ιδεοληψίες και την καθεστωτική αντίληψη,τα πρωτοφανή ψέματα, αλλα και την σκληρή λιτότητα που επέβαλλε .
Δεν ‘’έπιασε τόπο’’ ουτε η κυβερνητική κοροϊδία στους συνταξιούχους που αποτελούν το 1/3 του εκλογικού σώματος.Ας μην ξεχνάμε ότι η κυβέρνηση αρνήθηκε και αρνείται να επαναφέρει τα κομένα δώρα και να δώσει πολιτική λύση στο μείζον αυτό ζήτημα που καταταλαιπωρεί ολους τους συνταξιουχους που χάνουν χρόνο και χρήμα.Δεν είναι τυχαίο που ο λαλίστατος πρωθυπουργός καμία αναφορά δεν κάνει στις ομιλίες και στις συνεντεύξεις του στα αναδρομικά των συνταξιούχων για τα έτη 2015-2019.Καμία αναφορά δεν κάνει ο κ.πρωθυπουργός στην υποχρέωση της κυβέρνησής του να συμμορφωθεί με τις υπ’αριθ. 2287-2290/2015 αποφάσεις της Ολομέλειας του ΣτΕ, που υποχρεώνουν την κυβέρνηση να αναπροσαρμόσει τις συντάξεις στα προ του 2012 επίπεδα.Παράλληλα επέβαλλε την γνωστή αγρια φορολογία ενώ αφαιρεί στην ουσία μια σύνταξη από την μείωση του αφορολογήτου το 2020. Εξάλλου αφαίρεσε 10 δις. ευρω από τις τσέπες των απόμαχων της δουλειάς μεσω της εφαρμογής του αντιασφαλιστικού νόμου Κατρούγκαλου.
Και ήρθε -προεκλογικά- να δώσει ένα ξεροκόμματο στους συνταξιούχους, που κατ’ ευφημισμό το ονομάζει… 13η σύνταξη.Κι αυτή κουτσουρεμένη.Μια κινηση που εξόργισε τους απόμαχους της δουλειάς.
Την ιδια ώρα αγανάκτηση προκαλεί στους συνταξιούχους η καθυστέρηση του υπουργείου Εργασίας στην έκδοση ενημερωτικών σημειωμάτων με τον επανυπολογισμό των συντάξεων .Απο την αρχή του 2019, δηλαδή εδώ και ένα πεντάμηνο κλείδωσε το σύστημα έκδοσης ενημερωτικών σημειωμάτων των συντάξεων και αυτά δεν αναρτώνται.Οι λόγοι της ‘’απόκρυψης’’ είναι οι παρακάτω:
1-Για να μην δει το 95% των συνταξιούχων την αρνητική προσωπική διαφορά.
2-Να μην διαπιστώσουν με τα ίδια τους τα μάτια οι συνταξιούχοι το ύψος της μείωσης που θα είχαν αν τελικά εφαρμοζόταν ο ν.4472/2017 (νόμος Αχτσιόγλου), ως συνέχεια του νόμου Κατρούγκαλου.
Ολοι πλέον εχουν αντιληφθεί ότι εκτός από την πολιτική εξαπάτηση, η απερχόμενη κυβέρνηση εκφράζει ό,τι πιο παλιό,τις πλέον ξοφλημένες πρακτικές του παλαιοκομματισμού.Γι αυτό και –για πολλά άλλα-θα εχει ένα σκληρό τέλος στις επερχόμενες εθνικές εκλογές.Τέλος παιγνιδιού.
ΤΑ ΝΕΑ-29/5-2019 -ΗΛΙΑΣ ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις