Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018



ΗΛΙΑΣ  ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ

ΤΑΞΙΚΗ ΑΜΕΡΟΛΗΨΙΑ

«Είμαστε μια κυβέρνηση με ταξική μεροληψία. Να παραδεχόμαστε ότι μεροληπτούμε ταξικά υπέρ των ασθενέστερα οικονομικά τάξεων’’.
Η δήλωση  αυτή προέρχεται από τον υπουργό Οικονομικών κ.Τσακαλώτο και αποδεικνύει περίτρανα το μέγεθος της κυβερνητικής κοροιδίας και εξαπάτησης των πολιτών.
 Προσπαθούν με ΄παλαιοκομματικές  πρακτικές, επικοινωνιακά τρίκ,με  ψέματα , με διορισμούς  και την παροχολογία να πείσουν τους φτωχοποιημένους ελληνες ότι δήθεν  τους ‘’έσωσαν’’ όταν οι ίδιοι με την μνημονιακή τους πολιτική οδήγησαν το λαό σε οικονομική εξαθλίωση. Αποδεικνύοντας  έτσι  περίτρανα οτι  δεν τους  ενδιαφέρει η χώρα, αλλά μόνο η πολιτική τους επιβίωση.Η φτώχεια και τα χρέη είναι πλέον συνώνυμα με τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.Και ας μην ξεχνάμε το μείζον θέμα των πλειστηριασμών οπου καταγράφεται το φαινόμενο οι  πλούσιοι να  χρωστούν και οι φτωχοί να πλειστηριάζονται!
Ερωτάται λοιπίν ο κ.Τσκαλάωτος αφου-όπως υποστηρίζει- μεροληπτεί  ταξικά υπέρ των ασθενέστερων οικονομικά τάξεων :γιατι κόβει το ΕΚΑΣ από τους χαμηλοσυνταξιούχους, γιατι κόβει δραματικά τις  συντάξεις χηρείας , γιατί βάζει ψαλίδι στις αναπηρικές συντάξεις  και γιατί μειώνει εως 35%  τις συντάξεις που χορηγούνται με τον περίφημο νόμο Κατρούγκαλου.Να θυμίσουμε στον υπουργό Οικονομικών ότι με το νόμο Κατρούγκαλου- ο οποίος επέφερε  21  μειώσεις σε συντάξεις και επιδόματα(μεταξύ αυτων οι επικουρικές και τα εφάπαξ) -ο   νέος τρόπος υπολογισμού για τις  αναπηρικές συντάξεις προβλέπει μικρότερα ποσά βασικής σύνταξης, ανάλογα με το ποσοστό αναπηρίας, και βέβαια νέα ποσοστά αναπλήρωσης του ανταποδοτικού σκέλους, με αποτέλεσμα να οδηγούμαστε σε συντάξεις αναπηρίας μειωμένες ακόμη και κατά 35%.Την ιδια ωρα οι πλειστηριασμοί εξοντώνουν  φτωχόυς και μικρομεσαίους πολίτες, άνεργους, μισθωτόυς, συνταξιούχους  και μικροεπιχειρηματίες.
Πού ειναι λοιπον η ταξική μεροληψία υπέρ των ασθενέστερων?Μα φυσικά βρίσκεται στα ψεύτικα τα λόγια ,τα μεγάλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις